Всички въпроси за вилата.
Stefan_62 - майстор
Благодаря за идеята, но вече съм купил винкела и остава само да го подготвя за монтаж. Колкото до дюбелиране на фибрана, за 9-10 см. ширина и 100-на см. дължина не виждам смисъл от дюбелиране, няма къде да ходи като се залепи хубаво и шпаклова с мрежа отгоре.
Чираче - майстор
Както искаш. Аз ВИНАГИ се подсигурявам. За няколко стотинки не си заслужава след време да си спомниш съвета ми.
lov - майстор
Не стига че някой го е наплашил с глупости ами още малко авиационни дурали или титанови усилители ще го накараш да сложи щото да било по здраво. Тоя винкел със сигурност няма да му има нищо когато на къщата и дойде време за гътане.

Стефане при обръщането при тези размери дори не е допустимо всякакво дупчене за дюбелиране защото вероятността да се създадат напрежения и откърти ъгъла е много голяма. Това за бетон а за твоите стари тухли не ми се и мисли щото със сигурност ще стане белята :) .
Здравината достигната от лепило или пяна е напълно достатъчна. Като гледам си пишман майстор и няма да си правиш цялата изолация. Та когато правят прозорците след като сложат ъглите гледай, пък по точно иска на всяко ъгълче да сложат по една усилваща лента от мрежата. Слага се така че нишките и да са диагонално на основната.
Stefan_62 - майстор
lov написа:
Като гледам си пишман майстор и няма да си правиш цялата изолация.
Дали съм пишман майстор могат да кажат тези които са ми виждали майсторлъка, а не тези които разсъждават от разстояние без да са видяли нищо. Кога и дали ще си санирам къщата си е мой проблем, а колкото какъв майстор съм и от какво разбирам ще ти пиша тия дни на лични когато ми остане време, че да не спамя темата. :drinkers:
lov - майстор
Надявам се да не си чак толкова докачлив и да палиш от четвърт. :) То и моя занаят е друг ама като му опре на човек до главата и всичко бързо се научава. Та по въпросите дето ги зададе се разбирам, че ти е за първи път да се сблъскваш с изолации и за това ти казах че си пишман майстор. :drinkers:
Stefan_62 - майстор
lov написа:
Надявам се да не си чак толкова докачлив и да палиш от четвърт. Та по въпросите дето ги зададе се разбирам, че ти е за първи път да се сблъскваш с изолации и за това ти казах че си пишман майстор. :drinkers:
Споко, не паля нито от четвърт нито от половинка :lol: :partyman: , спокойна натура съм и трудно се засягам. Колкото до изолациите, смятам че съм на ти по въпроса. Сам си правих изолацията на банята и на една пристройка на село /коит изградих също сам/,
Изображение
Изображение
но колкото до къщата там ми идва доста височко /5м. е височината до стряхата, а не разполагам със скеле /пък и много са им солени наемите :-D ,да взема от някъде/ иначе щях да си я изолирам цялата сам /е с помоща на някой чирак де :lol: /. Просто не бях лепил фибран върху метал, затова попитах с какво лепило е най-добре да се залепи. За нещо което не съм го правил винаги се консултирам с по-знаещите и сблъсквалите се с даден проблем. :partyman:
lov - майстор
Купи малко мартаци кило гвоздеи някоя талпа и малко дъски и си направи скелето. На времето да не би само метални скелета да са имали. Нито ще е по слабо като здравина нито по различно като функционалност и пак по евтино ще ти излезе пък и на материала ще му намериш място.
За мазилките справил си се отлично и няма какво да се плашиш от голямата къща. Там даже е по лесно и по бързо става.
Stefan_62 - майстор
lov написа:
За мазилките справил си се отлично и няма какво да се плашиш от голямата къща. Там даже е по лесно и по бързо става.
Благодаря, когато правя нещо обичам да го изпипвам. Наистина ми се ще сам да си наравя изолацията на къщата, защото знам, че ще си изпипам нещата и няма да ги претупам, даже ще ми е кеф да го направя, а и разполагам с време. Тази година явно няма да стане, че времето напредна, а и имам още доста друга работа да свърша, но догодина живот и здраве ще се снабдя с дървен материял и ще спретна едно скеле и ще подкарам изолацията. Жив и здрав да си и благодаря за съветите. :partyman:
lov - майстор
То тъкмо от сега на татък почва сезона. До сега в тия жеги не ставаше за работа бързо пресъхва и се пука. Пък може и да се работи на парче. Само мазилката не носи прекъсвания макар че и там има номер и става и трябва много да се вгледаш за да разбереш.
Миналата година в един си изиграх номер да полагам структурна мазилка на едно дуварче в най големия пек. Показвах го тука във форума щото питах за шапки. Едно приятелче се нави да помага. Единия върви на пред и нанася мазилката другия от зад дърпа. В едната ръка гумената маламашка в другата пръскалката щото дърпа яко нищо че преди това стената я наливаме направо с маркуча. Сигурно направихме рекорд за скоростно нанасяне ама ни се такова мамата. А съм имал и другия вариант да добавям пластификатори щото почна да мръзне. Но то при мен все така се случва че времето не стига и гоня срокове дори и за собствените си ремонти.
Опни си скелето накови си изолацията нищо им няма дори да не си я шпакловал няколко месеца. Тя пак си върши работата. Но ти си знаеш.
Stefan_62 - майстор
Знам, че сега е най-добрият сезон да свърша тази работа, но както писах имам доста друга работа за вършене. В момента съм почнал ремонт на стаите и коридора на вторият етаж, отделно имам работа по двора /трябва да се прибира реколтата и да се правят консерви/, а имам да подържам и още един имот. Докато насмогна с тази работа ще дойде време да берем и лозята и да правим виното :lol: , а ме чакат три лозя, абе селска идилия. Колкото до изолацията ще остане за напролет, а и трябва да набавя материяли за скеле, стириопори, лепила и тем подобни. Всъщнос зимата не живеем постояно тук и затова не си давам много зор. Да сме живи и здрави, пък догодина ще мисля и за изолацията. :drinkers:

Тема "Лепене на фибран върху метал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: