• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Lans Link - специалист
Здравейте и от мен,
Първо към Велси - това дето го обясняваш е по - скоро за оксижен.Там също разтапяш метала с горелката /поялника/и добавяш тел/тинол/.А сега към прасчо -
1.Вземи една каса бира и мезе.
2. Вземи 2/две/ маски за заваряване - една за теб и една за мен .Ако нямаш - за мен само черно стъкло стига.
3. Обади се и ще ти покажа как се заварява,като предполагам до средата на материала вече да си спец ,та до края да си го довършиш сам - под мое наблюдение :lol: .
velsi - Почетен майстор
Опитах се да направя някаква аналогия със стапящия се електрод и начина му на водене.... Не твърдя, че е най-добрия пример. По-лесно е да се покаже, по-трудно е да се обясни.
unisex - специалист
като предполагам до средата на материала вече да си спец ,та до края да си го довършиш сам - под мое наблюдение . :-D

До средата на кой материал, уточни се, на касата с бирата и мезето или на заваряваните изделия. :-D Така че ако говориш за касата с бирата недей да му обясняваш много бързо карай яваш даже като свърши го прати за още защото не си му показал всичките техники :-D :-D :-D
prascho - майстор
Бесен съм на майсторската гилдия. Трета седмица човека за коминните обшивки и капандурите на велукс ме върти и в крайна сметка днес заяви, че не можел да поеме ангажимет за конкретна дата кога ще е свободен. Веке требваше да съм ги забравил. Пък ми и спъва таваните щото подлиза през единия комин вода. То човек колкото е по-позитивно настроен толкова повече губи мама му стара. А му заявих, че ще помагам и аз с каквото мога. Накрая ще ме хванат бесните и ще си сложа прозорците сам. Питам се каква гаранция бе льольо при положение, че му имам само номера и след година шет го е сменил. Малко ме притесняват коминните обшивки иначе да съм запретнал ръкави. Сега осъзнавам, че живот съм си живял без да пускам 12 години майстори у дома. И не съм от типа човек "катил", дори точно обратното млад и наивен. Всички удобства създавам, съгласявам се с разумното поискано ми възнаграждение и пак работата се мота.

Шет отида в офиса на Велукс и ще им каза за да ми компенсират загубеното време и нерви да ме инструктират на някой обект за един ден. След това, гарантирам, че ще си сглобя прозорците сам. Ни акъл ни образование ми пречи за да мислим с главата над раменете.
griffin - майстор
:-) то така става колега понякога като ти писне и сам ставаш майстор
Успех с намирането все пак на майстори ама нещо много се уядоха и почна да ги мързи.
prascho - майстор
Днес пробвах да заварявам. Веднъж ми изгоря предпазителя. Направих няколко шева от рас и след това почна много да ми залепва електрода. Под какъв ъгъл трябва да се държи спрямо заваряващите повърхнини. Като за начинаещ е малко сръткава работа и сигурно зор ще видя с овални шевове. Освен първо да точкувам и след това да опъна шева. Видях, че се получава плака. Всъщност ако стане шефа плътен от рас не е необходимо да се поставя нов слой?
emil_v r - майстор
Нема да се научиш сам да заваряваш , ако ще и целата Ви малка синя партийка да се съберете.
Викни всеки втори червен дядо ще ти го завари .
Със какви електроди заваряваш - базични или рутилови ?
За вас са такива с желта точка . Нищо нема да направиш!
velsi - Почетен майстор
Емо хич и не го слушай. Давай смело. Ъгъла между 35 и 45 градуса. Шлаката се изчуква с нещо остро, малко чукче например. Аз ползвам секач. Движи електрода бавно, не бързай. Ако шева ти харесва, не повтаряй. Не е хубаво да се натрупва, не става по-здраво.
W123 - специалист
Aйде па ся грозно...Чувал ли си принципа капка-тон.
Колкото и калпаво да става после леко с ъглошлайфа заглаждаш и това е.
А и преди да заваряваш пак с ъглошлайфа зачисти хубаво да ти лъсне метала.Ако заваряш дебели елементи им направи едно леко скосяване.
joe007 - специалист
prascho написа:
Под какъв ъгъл трябва да се държи спрямо заваряващите повърхнини.
Към 70 градуса.Електрода се пали не с чукане а с драскане.Докъто заваряваш поддържай електрода да опира към детайла.(не го вдигай от детайла).Отначало заварявай с по-силен ампераж.( за 2.5мм към 80-90 А: а за 3.25мм 110-120)Катo посвикнеш с паленето може да панамалиш и ампеража.
П.С. Има една книжка за техникумите намира се и по учебници втора употреба "Техника и технология на заваряване" има описано всичко на достъпен език.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Тема "заваряване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: