• 1
  • 2
Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
Здравейте, гледах тук на една снимка че под газобетона се полага някакъв изолационен материал (нещо гумено май беше). Ще се прави газобетонова външна стена (усвояване на тераса) и въпроса ми е трябва ли да се изоира итонга от пода и тавана?
Благодаря предварително.
tokuro40 - специалист
Няма нужда да изолираш ,защото тази лента служи за обиране на вибрации :) :) :) :)
prascho - майстор
Аз си мислех, че служат за намаляване на топлинните загуби от термомостовете. :roll: Но при стена направена от ютонг действително няма нужда от поставяне на допълнителен слой!! Самият ютонг се използва за намалява на загубите при стена реализирана с тухли четворки/единички.

Прикачен файл

op1.jpg
op1.jpg (64.18 KиБ) Видяна 6475 пъти
Имам още един въпрос. Терасата има малък наклон и като се зида се получава разтояние меду стената от газобетона и парапета. Може ли тази междина да се запълни с цимент и пясък от гледна точка газобетона да не поеме много влага от това?
prascho - майстор
Цимента в комбинация с пясъка е проводник на влага. Огговорът е НЕ. По разумно ще е да измажеш газобетона с шпакловъчно лепило и да поставиш стиропор. Какво е растоянието между парапета и стената? Ако може драсни на пейнт една картинка.
От долу са една до друга стената от газобетон и парапета. Горе има разстояние вече около 5 см. От вън и от вътре газобетона мисля да се измаже с теракола с които се лепи и след това изолация от стиропор и някаква мазилка. Какво ще кажете като вариант? А от вътре дали е добре вата и гипсокартон? Тухлите са с дебелина 20 см
prascho - майстор
charmi написа:
От долу са една до друга стената от газобетон и парапета. Горе има разстояние вече около 5 см. От вън и от вътре газобетона мисля да се измаже с теракола с които се лепи и след това изолация от стиропор и някаква мазилка. Какво ще кажете като вариант? А от вътре дали е добре вата и гипсокартон? Тухлите са с дебелина 20 см
8 см стиропор отвън след като измажеш с теракол за да скрие парапета и не слагай вътрешна изолация с гипкартон.
Може ли без изолация от вътре (по добре ли е без изолация от вътре) и с какво да се измаже?
prascho - майстор
charmi написа:
Може ли без изолация от вътре (по добре ли е без изолация от вътре) и с какво да се измаже?
С лепилно-шпакловъчна маса, например Дуоконтакт на Баумит.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На никой не му прави впечатление, че стената не е отвесирана и "пада" навътре? Че човечецът си зида според наклона на пода и нехае? Да ви ****майсторите!
Башка, че ИТОНГ си пишат хората, че първи ред се почва върху тънка изравнителна циментова замазка.
  • 1
  • 2

Тема "Трябва ли изолация под и над газобетона?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: