За подобен фланец, на който се монтира горелката, искат 264 лв. Може ли някой да ми даде размерите, защото мисля, че няма нищо сложно да се изработи в домашни условия с ъглошлайф, електрожен и дрелка.

dobrev написа:Благодаря за отговора, Лазаре, въпреки че в него няма никаква полезна информация! Моят въпрос е напълно в духа на форума "Направи сам". Твоят отговор е в стил "аз съм фирмажия - монтажник" и всички са длъжни да плащат! Ако ми дойдеш в къщи да монтираш горелката ще те бърка ли какъв фланец съм ти дал - правен или купен!Съжалявам ако съм те подразнил, не съм целял това. Основното, което исках да кажа е, че размерите не са публикувани от Ерато и дори и някой да е копирал - едва ли е правил чертеж. Изобщо не е трудно да се изработи, но не всяка монтажна фирма би поела гаранцията на горелката със самоделен фланец. Тебе ще те бърка ли, ако сервиза не се подпише на гаранционната карта? Каква е гаранцията, че си спазил размерите, че не си променил конструкцията? Трябва ли някой да си слага главата в торбата на сляпо? Ами ако се запали горелката по някаква причина (причини бол- калпави пелети и мн.др.) и дойде комисия да разследва - какво ще напише в протокола - причината е, че са използвани неоригинални части, нали? Никой не е длъжен да плаща на всяка цена, за това се пишат оферти. Ако Ерато искаха да толерират самоделните изработки на фланци, щяха да публикуват размерите, както са публикували схемата и другите размери. Не казвам, че задължително ще ти се откаже гаранция, но може да се случи, особено ако се случи събитие. А иначе ако искаш да спестиш 100лв от фланец - на твоя котел може да му се сложи друга марка горелка, без да е нужен фланец - например Фероли, от същия ценови клас. Да не говорим, че много хора от форума си направиха сами пелетни горелки (не само фланци) и по този начин не задължават никой да им носи гаранциите на самоделките
Ще помоля останалите съфорумци, ако нямат полезна информация, да се въздържат от коментари!
Обещавам, ако се снабдя с размерите от друго място, да публикувам размерите "на пользу роду"!!!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: