Най - вълнуващия въпрос зимно време.
димитар кисиов - специалист
n.ganev написа:
Собственика като заколи прасето, каза че ша ни вика и двамата - ама ако доведеш Папаза без екскурзиантите с двата автобуса, че трябва освен петлите да заколи и да свърши Ишпековия салам в селскию ОремаГ :lol:
от мен минерална вода имате :-D :-D :-D :-D :-D
6osi6 - майстор
filmatoplo написа:
че ми писна аз да джиджикам 2 дена с флекса :wink: .
Що се мъчите, когато си идват готови с управлението за Виадрус - 3, 4, 5 или 6 секции, бункера, горелката и планките за захващането към кутията?
Прикачен файл:
DSCF2882.JPG
Само не знам дали малката помпа за бойлера, тази в дясно, съм я монтирал както трябва :?
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
залепям твърд изолационен материал - напр. вермикулит.
Ганев, от къде взимаш вермикулита?
LazarGanev - "Велик майстор"
Това Виадрус 3 секции с пелетна горелка ми се види доста еретично. На снимката твоя котел ли е, колко струва допълнителното оборудване?
димитар кисиов - специалист
6osi6 написа:
filmatoplo написа:
че ми писна аз да джиджикам 2 дена с флекса :wink: .
Що се мъчите, когато си идват готови с управлението за Виадрус - 3, 4, 5 или 6 секции, бункера, горелката и планките за захващането към кутията?
Прикачен файл:
DSCF2882.JPG
Само не знам дали малката помпа за бойлера, тази в дясно, съм я монтирал както трябва :?
Каква квадратура отоплява системата
6osi6 - майстор
С три секции ги водят 15 киловата. Котелът е мой. Питам за помпата, не че и така не работи.
Цената e 963 евро. Управлението без кутия и USB връзка.
LazarGanev - "Велик майстор"
6osi6 написа:
С три секции ги водят 15 киловата.
А бе то 15 усвоява, ама колко отиват в комина - вероятно още 5-6? Киловатите се определят от горелката, не от броя секции. Ако има още 2 секции, ще усвои още 2-3 киловата от тези, които излитат в комина. За помпата не виждам проблем, освен, че клемната кутия е отдолу
6osi6 - майстор
димитар кисиов написа:
Каква квадратура отоплява
За 200 квадрата е. До сега е топлела само басейна през бойлера с боклуци на ръчно палене в горната част.
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
А бе то 15 усвоява, ама колко отиват в комина - вероятно още 5-6? Киловатите се определят от горелката, не от броя секции. Ако има още 2 секции, ще усвои още 2-3 киловата от тези...
Прикачен файл:
Untitled.png
Untitled.png (70.26 KиБ) Видяна 1428 пъти
Мисля, че ще усвои и повече. Това, че се определя от горелка е ясно.
Може някой да си е купил Виадрус с три секции, след като се предлагат. Затова производителят предлага кутии с различен размер, според броя на секциите - 3, 4, 5 и 6.
В управлението има зададени настройки за различния брой секции.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: