• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
Chefo77 написа:
Хидра, това е манипулативна снимка! Виж, че Хондата е ръждясала само от ляво. Явно е стояла от дясната страна на някой Опел :lol: :lol:
Бре, да не е заразно :shock:
naB4o - специалист
И аз карам хонда, жената е със сеат. И двете коли са 97-8 година и двете нямат ръжда, караме ги от 5 години. Ако нещо ме притесни по колите, веднага се оправя. По моята не съм имал големи проблеми, а части досега все е имало. На жената имах проблеми, понеже гаснеше и по методи на изключване и калпави майстори смених доста неща - кабели, свещи, бобина (който беше основния проблем) лепих тавата под чистачките. Правейки множество такива дреболии, научих как да разглобявам много неща по колите.
Основния проблем при гниещите, тракащите и раздрънканите коли, е собственика им. Пример - тъста имаше форд - толкова изгнил, че преди да го предадем на вторични, като го вдигахме на крик, крика влезе в купето на 3 места от всички страни. Сега кара опел, взе го без ръжда и 2ра година няма. По-нов е и се грижи за него.
hidrazin - майстор
Chefo77 написа:
Хидра, това е манипулативна снимка! Виж, че Хондата е ръждясала само от ляво. Явно е стояла от дясната страна на някой Опел :lol: :lol:
Аха. Така ще да е.
Прикачен файл:
Honda2.jpg
Honda2.jpg (93.2 KиБ) Видяна 1231 пъти
А отпред е ръждясала щото е била паркирана зад Маздата на dadko. :-D
Прикачен файл:
Mazda.jpg
Mazda.jpg (53.69 KиБ) Видяна 1231 пъти
А сега сериозно. Примерно за колите произведени в периода 2002-2005 година, най-ръждясващи са Mazda6, Ford Focus, Ford Mondeo, BMW 3-серия, Saab 9-3...
За тези години най-устойчиви на ръжа се оказват Audi A4, Volvo 70-series, Opel Astra, Renault Megane, Volvo 40-серия, Saab 9-5, BMW 5-серия...
Някои от производителите бързо си вземат поуки и отстраняват тези проблеми - както например при BMW 3-та и оправената от към ръжда 5-та серия.
Опел нямат почти никакви проблеми с ръждата от 94-95-та година насам. Същото не може да се каже за японките от средата на 90-те.
Класика в ръждата са Maza6 (праговете, около стъклата), Ford Focus и Hyundai Santa Fe(отвътре на вратите). Mazda 6 е ръждясала още на 5-6-та година.
Това за опелите остана още от ерата на Кадетa дето гниеше като за световно. Също и някои от по-новите Аскони.
Аз имах една Аскона като тази само дето беше от малко по-новите с изцяло пластмасови брони.
Взех я 10-годишна, карах я 12-13 години и замина за моргата на ход и без петънце ръжда.
Ей такава Аскона междинка между Аскона и Манта.
Прикачен файл:
AsconaB.jpg
:partyman:
kuger - майстор
Комшията сурка още една Аскона, ами тя няма такава ръжда, като тая Хонда :)
hidrazin - майстор
Е ами повечето марки коли си имат своите издънки с ръждите - включително BMW и Mercedes.
А прословутите Opel Kadet D и Е се произвеждат от 79-та до 91-ва. Тъкмо тях си вкарване у нас в началото след перестройката.
Коли в интервала 5-15 годишни. И то масово. От там излиза и ръждивия имидж на Опела.
А иначе за някои хора ръждата е цел и полагат грижи да я поддържат в добро състояние. :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_ErpU-3XH9A[/youtube]

:partyman:
egomen66 - майстор
Все още , има доста коли , от преди перестройката.... :lol:

Прикачен файл

monsterburg2.jpg
pipilica - майстор
На тва като гледам предните точила май окачването е от руска жипка.
toolegittoquit - майстор
dadko написа:
Да. И един мармот увиваше в станиолче шоколад
Наздраве! :partyman:
Изображение
Хонда! :-D
ESPACE - майстор
Тия двата ръждилника на снимките няма начин да не са в Канада.
Kirilpm - специалист
Аз пък не знам какво ви притеснява ръждата в случая на колегата,колата е достатъчно нова и голяма част от детайлите които са изложени на корозия за пластмасови или облечени в пластмаса,та няма какво толкова да му изгние,дори да изгние примерно праг или врата,ремонта му е много по-евтин в сравнение с повреден дебитомер примерно или стъпково моторче извън строя,та при една нова кола,ръждата е на последно място в списъка със скъпите проблеми,отдавна не се произвеждат коли със заложени от завода дупки в калниците.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: