Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolson - майстор
Май не отговорихме изчерпателно на въпроса. Вероятно става дума за прехвърляне на партида преди издаването на нотариалния акт. Иначе би било странно да има проблеми.
Neno Er - специалист
nikolson написа:
Май не отговорихме изчерпателно на въпроса. Вероятно става дума за прехвърляне на партида преди издаването на нотариалния акт.
Наистина се отплеснахме.
При нас случаят беше следният. Жена ми и сестра и наследиха имот. Отиде t[ в центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ в Плевен. Представи нотариалния акт който беше на името на баща им и удостоверение за наследници. Достатъчно бе да се яви единият наследник, този на чието име ще бъде партидата. Включиха и другите екстри, като електронна фактура и SMS известяване.
kuger - майстор
Получих нужния ми отговор, Благодаря за което!
Въпроса беше колко биха платили новите собственици.
Апартамента е със всички документи, не е нов.

Друг е въпроса, какво ще платят нашите за откриване на нови партиди ток и вода за нов апартамент, новопостроен.
bulhomes2 - майстор
За нова партида е в зависимост от исканата мощност. Най-ниското беше към 500 лв. За прехвърлянето на съществуваща няма такси - миналата седмица правих.
fikata - майстор
kuger
Ето как е при ЧЕЗ преименуване/прехвърляне /на партида:
В случаите, когато се налага смяна на титуляра на партидата, се извършва пререгистрация. Услугата е безплатна и се предоставя само в Център за клиенти на ЧЕЗ. Необходими са следните документи:

Попълване на Заявление-бланка - на място
Клиентски номер на клиента
Документ за самоличност на собственика или титуляра на вещното право за ползване на имота
Документ за самоличност и пълномощно с нотариална заверка на подписа на собственика/ците, ако лицето е пълномощник. Документ, удостоверяващ правото на собственост върху имота (договор за наем, нотариален акт или друг документ)
Писмена декларация за съгласие от съсобствениците, ако има такива и не упражняват общо правото на потребител

EVN
Услуги свързани с промяна в регистрацията за клиенти на електрическа енергия

1. Смяна на име по документи
https://www.evn.bg/getdoc/72a130c7-2770 ... racia.aspx
Енерго-про
https://www.energo-pro.bg/bg/kak-da-stana-klient
fikata - майстор
.
Последна промяна от fikata на пон авг 24, 2015 3:44 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
fikata, поразширих си въпроса. Сега на нашите им предстои откриване на нова партида в новото жилище.

Тема "Прехвърляне на ел.партида, възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: