• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
kraska - напреднал
Определено си "различен" от всички останали. :lol:
Антония - специалист
1. Плочките на стената и част от пода са наредени, макар и да не са фугирани. На мен лично много ми харесват :) Мъж ми също ги одобри, ама родителката и снаха ми не останаха очаровани, те са традиционалистки и предпочитат класическа гланцирана керамика. Кьопави снимки:

Изображение и още Изображение

Тръбата от пода не я снимах нарочно, че ме е яд.

2. Купихме латекс за банята -- Saptocryl. Избирахме сума ти време, колебаехме се между два оттенъка на кобалтово синьото, взехме по-светлото, защото всички ни предупреждаваха, че цветовете излизали по-тъмни от вида си на каталога... и се оказа, че точно за Levis това правило не важало. Точно обратното, каталожният цвят е по-тъмен от мацнатото на стената за проба. Здраве да е, и така е хубаво.

3. Обикаляхме като глуи кучки по магазините за вградени уреди. И много харесахме фурна и двойка сензорни котлони на Oranier -- немски бранд, доста добре изглежда на външен вид (копчетата и окомплектовката за фурната са 1:1 със тези на Siemens, стъклото на плота също), цената също е добра. Само дето никога не съм ги чувала тези уреди. Да имате инфо някакво за споделяне?

4. По off-topic-a: всъщност и аз не уважавам всекиго. Деля хората на такива, които заслужават доброто ми отношение и такива, които игнорирам. Много рядко си изпускам нервите и нападам наистина големите дразнители, мнооогооо рядко. След това съжалявам, че съм изразходвала енергия за изгубена кауза :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пожелавам ти, скоро да приключите щастлив ремонт, да се отпуснете и наслаждавате... другите - ми да свикват! :wink:
XpacTa - специалист
Ровичках, ровичках и нищо не мога да намеря за тея Oranier (освен официалния им сайт де) - може ли малко повече инфо - откъде, какво им е толкова добро на цените и т.н.
Антония - специалист
Намерихме ги в Техномикс, дето е на пътя преди разклона за Банкя.

Бутоните на фурната са прибиращи се и са абсолютно същите като на Siemens (двете фурни са монтирани една до друга и ги сверявахме). Имат телескопични водачи, отново същите като на Siemens. Функциите са като на среден клас скъпи фурни, грил, вентилатор, таймери, всичко. Имат каталитично почистване (това с водните пари), нямат пиролиза. Стъклото на вратата се сваля за по-лесно почистване. Особено се вълнувам от инокса, който е no print -- като го пипаш и не оставяш следи по него. Такъв е и инокса на скъпите модели на AEG. Промоционалната цена на фурната е ~700 лева.

Котлоните са двойка, със сензорно управление, нямат метални кантове за щастие!), имат специално обработен ръб (кантиране ли се наричаше?), датчик за остатъчна топлина, таймер, всичко. Стъклото е същото като на Siemens (т.е. произведено в същата немска фабрика като стъклата на Siemens). Промоционалната цена е ~400 лева.

И двата уреда изглеждат много добре, съизмерими са с функциите и цените на средния клас Siemens, който обаче струва два пъти повече. Доколкото разбирам от сайта на производителя, фирмата е създадена през 1915 година и е базирана в Есен. Търсенето из мрежата вади само отзиви за техни камини и отоплителни уреди, почти всички се изказват добре за качеството на продуктите им. А никой от познатите ми не ги е чувал дори.

:?
bullet - специалист
Мале, тя темата била за ремонт на гарсониера. Аз като я четох без да видя заглавието реших, че правите основен ремонт на Белия дом :lol:
XpacTa - специалист
Ами поне за плотовете бях чел че има само два производителя и затова няма голямо значение какво ще вземеш - Neo, Crown или AEG. Стига да ти харесва като функции и вид все е произведен в една и съща фабрика. Не знам дали да вярвам на сто процента, но предполагам си виждала че освен марката на фирмата в някое от кюшетата има и марка на производителя. Естествено не знам дали наистина е така и като тръгна да купувам ще ги проучвам по-подробно нещата. Значи и техномикс ще се посещава - мерси за инфото.

Иначе аз много се изкушавам от индукционния плот на Sonashi освен заради предимства на индукцията и заради начина по който е ориентиран. Не ми трябват (или поне адски рядко) повече от два котлона, ама не ме кефи как ги правят всичките двойни плотове да са един зад друг. И като го завъртиш седи кофти.
Dare_Devil
От описанието на тоя плот не ми хареса това: "работи със съдове, които реагират на магнит"
Т.е. - забрави да го ползваш с алуминиев тиган (всеки наистина читав тиган си е алуминиев).
XpacTa - специалист
Е то всичките индукционни котлони са така. Въпроса е че индукционен котлон от нормален производител струва 1000 лева а този го дават за 300.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: