• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 76
Ел. инструментите. Консумативи.
nikolson - майстор
Алан, аз не съм голям фен на хладните оръжия, но като човек със скромен опит, точещ сам инструментите си, мога да ти кажа, че точилата от критски камък дават по-добър ряз. Камъкът е черен и се точи с масло или нафта. Трудно се намира, най-вече по битаци (все по-рядко), или стари хора.
Чувал съм за някакво точило на спайдерко, но само съм чувал. Моят камък ми е наследство и вече само го ползвам за финално заточване на длетата, или преди каиша на бръснача, откак разбрах, че може да не намеря вече такъв камък. Май находищата били на изчерпване. Затова ползвам фини шкурки.
Ако видиш някъде, навремето са ги продавали със дървена кутия, размерите са около 20х10 см.
Allan - специалист
Аз ножовете ги ползвам предимно вкъщи и гаража като инструменти както пише на ножовете Хултофорс, а не като оръжие, да наистина за Критския камък съм чувал само добри отзиви този на лански го взех защото на описанието му пишеше същото което си писал и ти, но не знам дали е вярно, ще се оглеждам тука по пазарите за Критски камък. Благодя за идеята
profesionalist_wood - майстор
egomen66 написа:
profesionalist_wood написа:
:toimonster:
Лелеееее аз тогава бях пиян на няколко ракии бе :shock: Как не съм го видял бе :? Явно очите ми са били бая размътени :-D
egomen66 - майстор
egomen66 написа:
:toimonster:
Лелеееее аз тогава бях пиян на няколко ракии бе :shock: Как не съм го видял бе :? Явно очите ми са били бая размътени :-D
:lol:

Прикачен файл

293164_493197024042158_349955170_n.jpg
293164_493197024042158_349955170_n.jpg (23.03 KиБ) Видяна 2099 пъти
Chefo77 - майстор
Няма да снимам, защото е тъмно (и ме мързи), но днес заприходих осмия циркуляр в колекцията си :) Скромно - Einhell TK 1000 - от старите (произведен 1999 година), но без абсолютно никакви забележки. Нисък, тих и стабилен, 1000 вата, на 30 мм централен отвор, 200 мм (бързо ще се преправи за 210 мм). Предназначение - за ремонти, трислойни паркети и като основен при дебели ламинати (+ задължителното зеге)...
griffin - майстор
Чефо за какво са ти толкоз много :-D, трябва да им направиш едно шкафче за изложба като колекционерите на колички :lol:
Chefo77 - майстор
Всеки си има своето предназначение, приятелю. :wink:
profesionalist_wood - майстор
Продай ги и си купи на Фестуул :-D
KingLin - майстор
Chefo77 написа:
Всеки си има своето предназначение, приятелю. :wink:
Чефо спри да спориш с Тинки че си прихванал :lol:
Chefo77 - майстор
Ааа, не - Грифин си го кльопам. Него мога да го нарека виртуален приятел :wink:
  • 1
  • 19