Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
На първия етаж съм в панелен блок. В кухнята съм избил комина и съм вкарал кюнеца от печката на твърдо гориво с водна риза направо в розетка на тавана. Проблема е в това, че от комина отгоре на тавана в рамките на 0.5 кв.м около розетката непрекъснато се появява неприятна мазна чернилка от сажди явно. Шпакловам го с всякакви циментови замазки и нищо не помага , избива над шпакловката. Кажете ми с какво и как може да се оправи този проблем. help
rendo - специалист
Прочисти и прегледай кюнците си
Ако не са те е или мастото където влиза кюнеца в розетката (има луфт)
Или розетката ти не е плътно заплепена до стената.....

Ако е от кюнците си купи розетка според техния размер ако е е от розетката я поизвади сложи силен гипс и я залепи с него ...
firebrand - специалист
В кухнята съм избил комина и съм вкарал кюнеца от печката на твърдо гориво с водна риза направо в розетка на тавана- Ето тук ти е проблема.
Защо си избил комина?
rendo - специалист
Даааа на това не съм обърнал достатъчно внимание firebrand е прав
Така печката изпуска и частици издигнали се от горивната камера и по принцип те падат надолу а в момента падат пак в кюнеца и правят бели
Ок сгрешил съм , но как да реша проблема
failure - специалист
Ако не ти е пречка изидай си комина отново до пода, като си оставиш ревизия за чистене. Незнам как си си представял евентуално чистене на комина :shock:
ribnikolaevi - майстор
А защо не сложиш някаква керамична плочка за уплътнение между комина и кюнеца? Може и огнеупорна/и тухла/и. Трябва да станат плътно и малките фуги, които останат да запълниш със силикон за високи температури. Какво мислите за тази идея?
И кюнеца да излиза над горния ръб на плочката/тухлата,
освен това е важно дали си се включил във сифонното разклонение на комина или директно в голямата тръба. Ако е второто трябва да го поправиш. Трябва да осигуриш и въздух, който да засмуква голямата тръба. Тогава комина ще работи много по-добре и няма да връща. Не е задължително да изграждаш наново целия комин, може някъде настрани да го отвориш, примерно през стена.
Все пак да те предупредя, аз не съм специалист и това ти го казвам на база логика, а не опит или знания. Посъветвай се със специалист ОиВ.
Последна промяна от ribnikolaevi на вт май 27, 2008 10:21 pm, променено общо 1 път.
crez - майстор
failure написа:
Ако не ти е пречка изидай си комина отново до пода, като си оставиш ревизия за чистене. Незнам как си си представял евентуално чистене на комина :shock:
Колегата е прав, изидай комина отново, сега саждите и конденза падат върху "тапата" която си направил на тавана и се просмукват в мазилката няма друго спасение. Зидането става лесно, купуваш същият размер коминни тела зидаш, шпакловаш ги и готово.
Колега gossheto, разбирам проблема ти. Тази чернилка се образува от конденз в комина и кюнците. Ако камината рано сутрин започне да тлее кюнците изстиват и проблема е на лице. Трябва да иззидаш на ново комина, и кюнеца да влиза перпендикулярно на комина.
Успех

Тема "имам проблем с комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: