Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
TMontana - специалист
Може,не съм се замислял за това...то и не се пие кой знае колко от нея,аз понякога пия като поливам,защото е студена и хубава на вкус...а обикновено се полива само от нея!Притесненията ми бяха тези треви или корени, да не я развалят нещо...но ако имам възможност ще и направя анализ,след като проверя какво ще ми струва. :)
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
...Хербицидите се неутрализират от растенията. Когато пръскаш по земята част от хербицидите ги поема растението, но една част остава в почвата и с дъждовете постепенно слиза във водоносния слой...
Цъ. Ако говориш за глифозата, той въобще не е много биоразградим. Даже хич не е подвижен в околната среда.
Свързва се здраво с почвата и се разпада чрез адсорбция с частици глина.
Та при нормално използване чрез пръскане няма никакъв шанс да стигне до подпочвените води.
Те и затова пишат да не попада директно във водите.
Периодът му на полуразпад е 3-30 дни в зависимост от условията (киселинност на почва, аеробна или анаеробна среда, температура ...).
Но това с хербицидите в кладенеца никак, ама никак не е разумно.
:partyman:
ivanovbg - майстор
Не говорих за глифозата защото не е почвен хербицид, но и за него : http://www.dnevnik.bg/zelen/2013/06/13/ ... _otkrit_v/
hidrazin - майстор
И какво за него? Няма как да попадне в организма на човек осен с месо от животни хранени с люцерна, която е третирана с глифозат.
И някой не е не е изчакал срока на карантината. Другия начин е да го пиеш. :-D
TMontana - специалист
А бе то е ясно,че е по-добре без химия,но пусто време сега ни е много "ценно" та все не стига! :)
ivanovbg - майстор
hidrazin написа:
И какво за него? Няма как да попадне в организма на човек осен с месо от животни хранени с люцерна, която е третирана с глифозат.
И някой не е не е изчакал срока на карантината. Другия начин е да го пиеш. :-D
Може и с домати и други зеленчуци пръскани с глифозат. Като не им действа не значи че не навлиза през листата. Сладката царевица също може да е източник. Абе пътища много. Важното е да не се обърне колата :wink: :lol:

TMontana - специалист
Аха,напръскайте зеленчуци с глифозат и гледай какво ще стане...това е тотален хербицид,а не зенкор! Всичко изсъхва,дори издънки от дървета отрязани съм унищожавал!
ivanovbg - майстор
ГМО-тата не ги лови. Знаеш ли какво купуваш от Кауфланд примерно?
iivanov - майстор
TMontana написа:
Аха,напръскайте зеленчуци с глифозат и гледай какво ще стане...това е тотален хербицид,а не зенкор! Всичко изсъхва,дори издънки от дървета отрязани съм унищожавал!
Глифозата се използва и като десикант при зърнени култури. :wink:
TMontana - специалист
Нали говорим за зеленчуци...! :wink: При мен ги изсушаваше идеално,дърветата и тревите!

Тема "Трева-водорасли в кладенеца!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: