Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stefarata - специалист
От известно време пералнята взе да се държи странно. Дори и когато е изключена при въртене на врътката за програмите почва да пуска вода и лампата примигва, като това е придружено със странно бръмчене отзад. Това става дори и при отворен люк. Когато се натисне бутона за стартиране си тръгва нормално. Проблемът се появи след преместването на пералнята в друго жилище (ако има някакво значение).
Duke_BG - специалист
провери контакта дали е занулен
и пробвай първо да обърнеш щепсела
DundyTheCroc - майстор
По-скоро отвори пералнята и провери всички букси. С подобна чисто нова имах проблеми от леко измъкната букса на датчика за нивото.
Duke_BG - специалист
DundyTheCroc написа:
По-скоро отвори пералнята и провери всички букси. С подобна чисто нова имах проблеми от леко измъкната букса на датчика за нивото.
възможно е но мен ме притеснява по-скоро това :
stefarata написа:
От известно време пералнята взе да се държи странно. Дори и когато е изключена при въртене на врътката за програмите почва да пуска вода и лампата примигва, като това е придружено със странно бръмчене отзад. Това става дори и при отворен люк. Когато се натисне бутона за стартиране си тръгва нормално. Проблемът се появи след преместването на пералнята в друго жилище (ако има някакво значение).
което ме нявява на мисълтта за "офазен" , а не занулен контакт ...
stefarata - специалист
контактът ще го проверя още днес, но ме съмнява да е от него. Като се замисля възможно е да има и офазяване вътре в пералнята :?
stefarata - специалист
Няма никъде офазяване, всичко смея да твърдя че е добре с токовете. Обаче забелязах, че пералнята почна да се тресе повечко при центрофуга и да потропва. освен това и понякога цапа дрехите с нещо черно, приличащо на масло или грес. Мисля да я разглобя и да видя в какво състояние са лагерите и семерингите и тъкмо да я почистя основно
stefarata - специалист
След една година....проблемът се оказа дефектирал нагревател, хванах го случайно като забелязах че на всякаква програма и температура люкът си е студен, смених нагревателя и ...воаля... няма и помен от проблемите. Само че сложих нагревател от друга пералня, с 200 вата по-мощен и малко по-дълъг. Пасна идеално и предполагам мощността няма да е проблем.

Тема "Пералня Indesit w152 - държи се странно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: