• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
dadko - майстор
ESPACE написа:
Двусмислено е написано. Връщай му го ако ти идва скъпо и да се научи да изразява ясно, ако иска да търгува.
Точно така и ще направя- Както казваш-да се научи да изразява ясно и да пише грамотно.
Но ми е интересно какво мислят и други. Аз ли съм крив, че го тълкувам така или проблема не е в моя телевизор.
Chefo77 - майстор
Ако метчикът е първи и втори, както каза Николсон, проблемът не е в неговия телевизор.
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Виж сега.
Представи си следната ситуация - отиваш да слагаш плочки в един хубав голям хол, вратата трябва да се подкъси и изведнъж - някаква зверски готина мадама се пръква отнякъде и ти казва: "Заяц, тъй меня слъйшаеш" ... пардон "Женя, тъй меня хочеш? Если у тебя находится електрорубанок Макита KP0810C, щ'и пусна"... И ти к'во - нямаш ренде, не можеш да я изстържеш като плочка ...
Малко ликбез
Не заяц(определение е същото , като за заяк(в леглото)), а "Зая" - правилен превод е "Мило".
Демек към непознат човек по този начин няма да се обърне нито рускиня, нито българка, освен, ако е жестоко й гори между краката :-D
алцек написа:
Кой търсеше ел.ренде ?

http://olx.bg/ad/prodavam-elektrichesko ... 7d8d58c805

Верно, някой търсеше :-D
solar_entusiast - специалист
dadko написа:
Ще използвам темата, че е за "попадения в OLX"
Намерих един, който предлага метчици, плашки всякакви. Пиша му- питах го дали има плашка на 1/2.
Отговора му (съжалявам за латиницата, но го копирам)
imam pla6ka 1/2 na 6 leva imam i met4ik ako ti trqbva komplekt na 8 leva
Викам си - супер- нелоша отстъпка за това, че взимам комплект.
Отивам да си ги взема от еконта- наложения платеж 14 лв. Много мразя да ме цакат на дребно и си мисля- едно се разбрахме, тоя сега иска друга сума. Пък и без опция отвори преди да платиш, кой знае какви ръждиви железа са. Прочетох си съобщенията - явно продавача едно е мислил, аз друго съм разбрал.
Вие как тълкувате тая оферта- че комплекта от двете е 8 лв, или , че метчика е 8 лв.
То е ясно, че препинателни знаци няма. И- за какъв комплект ще ми говори... да ми пише, че предлага и метчик на 1/2-за 8 лв. ако искам...
Не съм за някакви 6 лв., но въпроса е принципен. Аз ли греша или отсрещната страна?
Аз го разбирам както и вие комплекта е 8лв. В този случай е трябвало дирекно от офиса на Еконт да звъннат на продавача и той може да промени сумата за наложения платеж. А ако откаже, то директно да откажете пратката като такава която не е предназначена за вас.
lov - майстор
Не знам аз го разбирам по друг начин. Продавача ти е предложил метчик комплект от в 2бр. за 8 лева. И тъкмо с цената на плашката си става същата сума. То по презумпция на този размер метчиците са 2 а понякога и повече. Та и трябва да ти светне че няма как един такъв метчик да струва 2 лева.
Съжалявам, но и аз го разбирам, че комплекта метчици е 8 лева. А дали комплекта е от два, или от три, и в какво състояние са е отделна тема.

И никога, когато пазарувам от продавалника, не пропускам да напомня на продавача, че искам опция отвори и тествай преди да платиш. Ако продавача не е отметнал тази опция - просто се обръщам и си тръгвам, а от Еконт много пъргаво звънят на продавача да даде съгласие за отваряне преди да платя.

След два дни например имам да получавам два телефона. Преди да ги взема и да ги платя, първата ми работа ще бъде, понеже батериите им декларирано не държат, да ги ръгна на едно зарядно, и да поговоря по телефоните, пък тогава ще ги плащам.

И ако това 1/2 е цолове, цената на метчиците е направо ниска. Тези от половин цол, които имам, са два в комплекта. Написаното горе за три метчика в комплект е за някои шлосерски метчици.
hidrazin - майстор
Аз го разбирам като комплект от плашка и метчик на 1/2. Метчика е може би универсален? А дано ама надали.
По принцип не е добре да се кара с универсален. По-добре поне два 1-ви и 2-ри.
Иначе е доста неграмотно и двусмислено написано. Но пък който купува от плювалника си носи рисковете.
Типично по български - купуваш си евтин боклук и мислиш че си изтряскал котето у въздуха. :shock:
Да ама тънкото почти винаги е и доста солено. :-D
Пък и lov е прав. Няма как такъв метчик да е 2 лева.
То счупени и употребявани ги купуват за няколко лева килото.
:partyman:
profesionalist_wood - майстор
Поне да беше ходил на битака в Малашевци....там ще намери за 2 лева метчик. Гарантирам го :)
lov - майстор
Вече по битаците трудно се намират читави металорежещи инструменти. Вече съм стигнал до там че като намеря нещо добро не се и пазаря за цената. Е стига да влиза в диапазона на разумната.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: