Разбрах че тия Опели Корса 1,2 имали верига а не ремък
Разчетох тук там и хората казват че за това ги разкарвали. Дали ще може да се сложи ремък и да се махне веригата? Има ли такава опция?

profesionalist_wood написа:Разбрах че тия Опели Корса 1,2 имали верига а не ремъкИ защо искаш да махнеш веригата, та тя вечна, преди доста години карах Полски Фиат 125Р мотора беше с верига и я смених след 18 години и то защото излезе през капака. Преди мен колата я караше баща ми и съм го питал дали е сменяна веригата, затова знам че е на 18 години.Разчетох тук там и хората казват че за това ги разкарвали. Дали ще може да се сложи ремък и да се махне веригата? Има ли такава опция?
pipilica написа: И защо искаш да махнеш веригата, та тя вечна, преди доста години карах Полски Фиат 125Р мотора беше с верига и я смених след 18 години и то защото излезе през капака.Веригата не е вечна и зависи колко ще изкара от много неща. Като цяло има минимум няколко пъти ресурса на един ремък. Проблем при веригата не е точно възможността да се скъса, което е възможно, но не толкова често. Веригата се разтегля с времето. Обтегачът стига до крайно положение. От там почва да ромоли сериозно и да се разбива покрай нея и т.н Проблемът с веригата е, че много-много не я слагат при мощни и бързо оборотни мотори. Но това по-скоро е констатация, истинският проблем е, че като дойде време за ремонтиране на верига, това е значително по-скъпо от ремъка. Сигурно цената на комплект ремък с ролки, но по 5 пъти.
toolegittoquit написа: Веригата не е вечна и зависи колко ще изкара от много неща. Като цяло има минимум няколко пъти ресурса на един ремък. Проблем при веригата не е точно възможността да се скъса, което е възможно, но не толкова често. Веригата се разтегля с времето. Обтегачът стига до крайно положение.Не е няколко пъти и си зависи от колите. Има модели с верига на които след 200000км трябва да се смени заради разтеглянето и промяната в газоразпределението в следствие на това. Чакай ти обтегача да стигне крайно положение
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: