Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ROBOT - напреднал
http://www.jilishta.com/pokriv_vidove_keremidi.php

http://keremidi.net/%D0%BC%D0%BE%D1%81% ... %B4%D0%B8/

Полезни линкове.

Почти сум решил на 100 % да избера Tondach Туист червена енгоба. Търся снимки но няма много из нета на реализирани покриви с тях.

Казано ми беше че ми трябват 3 тройника и един четворник??? Странно ми е закуде е този четворник?
Passa - специалист
Така и не разбрах какво искаш- направил ли си тоя покрив или не ? Противоречива постове пускаш !

Четворникът е за билото- четирискатен покрив на който всички склонове се срещат на върхът.
Ти си постнал такъв тип снимка с такъв покриви и после питаш за къде ти е ?!

Виж тук за покривни сиситеми и керемиди. Аз пазарувам от тук и съм доволен.

https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D ... 82?fref=ts

http://www.famoza-bg.com/
На ул. Околовръстен път 710 до Киров- кв. Суходол. Предлагат и майсторлък. Фирмата се казва Фамоза 7 и е една от големите в бранша.
Christo - майстор
Покривът е четири скатен, но ако е изпълнен съгласно приложените чертежи, скатовете не се събират в една точка и не знам за къде ще му трябва четворник. Обсъди това с майсторите още веднъж, защото те лесно ще кажат после че са сбъркали, пък ти ще се изръсиш излишно с едни парички. Между другото, и аз си правих покрива с Тондах, преди няколко години и съм много доволен. За специалните цигли(тройници, четворници, отдушници ит.н.), всички търговци режат глави от кръста нагоре...

Поздрави за добрия избор и успех!
Фитилчо - майстор
Същото с рзането на глави е с елементите за металните керемиди.
Не мога да разбера, как един затварящ L може да струва 8 лева линеен метър, при положение , че един лист ламарина е 30 лева и от него ще излезнат 16 линейни метра от същият профил :?

Най ме кефи, да ме цакат с топла бирица :mrgreen:
VLADO66 - майстор
Фитилчо написа:
Същото с рзането на глави е с елементите за металните керемиди.
Не мога да разбера, как един затварящ L може да струва 8 лева линеен метър, при положение , че един лист ламарина е 30 лева и от него ще излезнат 16 линейни метра от същият профил :?

Най ме кефи, да ме цакат с топла бирица :mrgreen:
Това е цаката-обявяват цената на палтото ама без копчета,а те са златни.Рибата нали трябва да клъвне :wink:
Фитилчо - майстор
Да де, ама рибата знае къде е Абкант-а :finga:
Даже мисля, да попитам за по-ниска цена на Листовете гладка ламарина, с идеята , че ще ме резнат в цената на еУементите :lol:
От друга страна - ако кв/м метални керемиди са 12 лв, то защо 2 квадрата ламарина са 30 лева, при положение, че не са ударени на керемида, тоест още една операция по малко... :?

Ще трябва да го попитам аз доставчика :wink:

Така и така бистрим металните(извинявам се, на колегата собственик на темата), но бих искал да попитам , има ли винтове за металните керемиди, които не са самопробивни?
Нещо, не ми се вижда добра идея, да навивам самопробивни в чамец... , предпочитам си нормални винтове :)
Вадим Владимиров - специалист
Фитилчо, грешиш в сметките и то доста. Ламарината пристига на рула от по 5 тона. От точка "А" до склада на производителя има транспорт. Нафтата е с пари.
След това следва разтоварване, рязане на листа, цепене на заготовки. Крана и другите машини работят на ток, обслужват се от хора получаващи заплати. Съхранението на ламарината е в склад, за който се плаща или наем или други такси. След това се работи на АБКАНТА, в който е инвестирана не малка сума пари, на абканта работят 2-ма души, които също така получават заплати.
С каква разгъвка са тези елементи, които посочваш? Стандартната разгъвка е 25 см. Ако листа е широк 1,25м то ще изкараш 10 л.м. Ако е 1,00м то ще изкараш 8 л.м. Тези ивици с какво ще ги режеш? Ако е на ръка - ти трябва ножица и доста здрави ръце.
Но ти си знаеш най-добре. :wink:
Фитилчо - майстор
Дали греша в сметките може и да си прав, но....

Но ето една по проста сметка(каза, че разгъвката е 25 да приемем) за да не се бъркам в сметките.

Кв/м метални керемиди, условно 12 лева, нека дая са 14 айде.... та, обработена ламарина, демек, транспортирана, разтоварена, развито рулото и пусната през машина (която също не я продават за 250 лева на Кирков) за метални керемиди, тоест формована,готов продукт ... 14 лева с всичките тези операции.

Отиваме на елементите:

4 парчета по 25 см разгъвка са 1 кв м. Как по дяволите стигнахме от 14 на 32 лева кв/м след като са вложени на четирите елемента по едно рязане(удар на гилотината) и едно сгъване (удар на абканта) със себестойност при Трети лица , които извършват тези услуги(и само тези, и те са плащали абканта цифра) , та себестойност 50 стотинки на удар по 4 парчета елемти станаха 4 лева или = 18 лева.

Да не забравяме, че ламарината за елемнтите НЕ Е преминала през операцията с формоването и в метални керемиди.

Къде ги тея 32 лева питам аз... =D>
egomen66 - майстор
:idea: :arrow: search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B8&sf=titleonly
Passa - специалист
При металните керемиди цената се формира на КВАДРАТЕН МЕТЪР, а не на линеен метър !

Ламарината е с кафяво ПВЦ покритие обикновенно или друга неръждясваща-титан цинкова, медна и тнт.
Цената обикновено е около 14 лв за квадратен метър.

Едно е Л- профил да се формова на Абкант до 30 см ширина за профил, а съвсем друго е да се формова сложна шарка на машина цялостно и цената да е споменатата от вас !

Сега да ви кажа ли че пишете ..............

Вие искате да ловите Маймуни с трици - няма да стане.

Тема "Избор на керемиди за покрив - бетонни или керамични?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: