Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
terziisky - специалист
Ново 20. Компресора е покрит с някаква смазочни течност. Масло може би. Изключих го от електрическата мрежа. Тва са нормално ли е?
lov - майстор
Не не е нормално. Говори за теч на системата. Заедно с фреона по системата тръгва и по малко масълце. И където има пробив или теч там се омаслява най вече гледай по заварките. Само ваничката да не ти е преляла нещо и да се е омазал с друго. Щото няма как целия да се омаже така както обясняваш.
terziisky - специалист
Не е ваничката, здрава е и почти никаква вода няма в нея... Товални масло идваж някъде отгорната част на компресора, да викам ли майсторите или може си бачка така?
dyaneff - майстор
Не трябва да има теч на масло. Викай майстора.
terziisky - специалист
Ваничката за вода има пробойна(от топлината на компресора се е разтопила. От клапана за изпускане на като го натиска с капачката изхвърля масло. В момента е изключен от мрежата. Ако може дайте номера на някой техник ,за да дойдат да го вземат и да го направят като хората. (от София съм) Изгубил съм номера на тоя "майстор" ,които го беше правил преди това. Беше казал,че ще ми прати гаранцията по емайла... познайте дали ми прати нещо...
Последна промяна от terziisky на пон авг 31, 2015 3:12 pm, променено общо 1 път.
lov - майстор
Като постои малко това масълце дето е в тръбичката ще се оттече но вече имам съмнение с какво са ти напълнили хладилника. То че като е препълнен компресора почва да грее и е възможно да стопи ваничката. Притесняваме вида на фреона и какво масло са сложили. Не е нормално да се пени толкова че да е напълнило чак тръбата до горе.
Иначе тази работа с пълненето се прави на место и няма нужда да се разкарва хладилника защото няма да се налагат заварки.
terziisky - специалист
Източих още фреон и са го пуснах известно време нямаше признаци на живот след 10тина мин. се съживи.
Стана малко по тих. Няма масло вече. Това което беше изтекло в/у компресора може да е било от ваничката,която се стопи.Тръбичката която се заскрежаваше сега е студена леко. Компресора не е толкова топъл,но тръбичката излизаща от него е направо огън.
Изглежда и звучи окей,обаче кво да правя със стопеното казанче. Малко е стопено мисля,че мога да запълня дупката с нещо.
terziisky - специалист
Това не е стопено сега. Някой нарочно го е стопил за да капе в/у компресора.
С какво да го запълня идеи? С полимерно лепило дали ще стане?
Хладилника временно ще работи със шише в което да се отича водата.
Не знам от къде беше това масло в/у компресора,но от горе му има само прах в момента няма нищо никакви течове от никъде.
Компресора е топъл не може да си задържиш пръста на него. Няма лед ,няма течове. От горе решетката която е за охлаждане направо грее като радиатор в горната си част.

Прикачен файл

WP_20150831_16_20_10_Pro.jpg

Прикачен файл

WP_20150831_16_20_24_Pro.jpg
terziisky - специалист
Монтирах го така,тоя компресор така се е напекъл,че шанса водата ако изобщо се задържи или да стигне до задния край на ваничката където е спукано е малък. И да стигне,ще капне на пода няма електроника там.
terziisky - специалист
Пак започна да заледява тръбичката. На половина.

Тема "Проблем хладилник!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: