moimoimoi написа:ами според консумациятаТва е истината,защото електрожена си е съвсем нормален и на тва за 8те киловата хич не му обръщай внимание,монофазен или трифазен
ако е монофазен 32ампера, и по възможност крива D

moimoimoi написа:ами според консумациятаТва е истината,защото електрожена си е съвсем нормален и на тва за 8те киловата хич не му обръщай внимание,монофазен или трифазен
ако е монофазен 32ампера, и по възможност крива D
lubomirlz написа:Предпазителя се слага за защита на кабела и хората, защо никой не попита колко квадрата му кабела до контакта на момчето.Аз по принцип където заварявам ,предпазителите са 25А крива С и не пада предпазителя .Само на един друг контакт където е 16А крива С падна 1 път на 160А![]()
Мойта 160А Кракра трудно бута 20 А шнайдерски предпазител и то крива С Само ако яко залепне електрода ми пада (при заваряване на 125 А то на 160 много рядко ще се наложи да заварява момчето )
Мисля че спокойно може да си сложи качествен 25А крива D стига проводниците да го позволяват.
lubomirlz написа:Предпазителя се слага за защита на кабела и хората....Как точно предпазителя защитава хората не е ясно, но това е друг въпрос.
Kirilpm написа:Аз имам една друга чуденка.Там където заварявам предпазителя е 25А крива C с трансформаторния електрожен 160А когато залепя електрода или ръкохватката нарочно за да нагрея нещо предпазителя пада след 5-10с,което приемам за нормално,с инвертора при залепен електрод 4ка на 200А,предпазителя не пада,разлика в напрежението няма особена.Явно инверторния ти електрожен има защита против залепване на електрода(повечето имат такава). Когато електрода залепне и стане късо, защитата намаля тока към електрода до минимум и затова няма такова натоварване в първичната верига(и падане на бушона), както при трансформаторните. Пък и не се знае инвертора ти дали е 200А, ама това го обсъждаме в друга тема
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: