• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
Бях провокиран от колегата Kirilpm а и е разумно да има такава тема за авточасти ментета и да бъде закачена като важна :!:
Kirilpm написа:
Е за това не съм съгласен,качествени части има много и то на много добри цени,включително и качествени турски и китайски части.Въпроса е да се научим да различаваме ментето от оригинала и в процеса на научаване няма как да не се опариш няколко пъти.А ми се е случвало за менте да плащам повече от колкото за оригинална част,е това много го мразя :lol:
:down2:

Интересно интервю http://www.marica.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%B7 ... 63911.html

от друг форум:

[/quote] Предлага се заводски по-усилен заден тампон за такъв тип носач, който се слага серийно на Ауди S3, TT и Golf R32. Той си е пак на Lemfoerder и си го произвеждат конкретно за тези коли. Д и Н вероятно имат предвид, че могат да предложат усилен, спрямо обикновения за тези със стандартно такъв тампон.
Ако имат предвид някакъв усилен тампон за алуминиевото окачване на B5 и 5.5 - там не съм капацитет какво се произвежда.
Ето и разликата (снимките са на Феби, ама няма значение конкретно марката) : [/quote]

Прикачен файл

object_5012.jpg
object_5012.jpg (15.3 KиБ) Видяна 11063 пъти

Прикачен файл

obekt.jpg
obekt.jpg (59.81 KиБ) Видяна 11063 пъти
шоп - майстор
Хубава тема колега,
типично за българина е да тънчи сметките и да мишкува. Донякаде разбирам. Парите са малко.
Но поговорката: "не съм толкова богат за да купувам евтино" си важи

Карам Мазда 6 на 6 години и за 70000 км и една крушка не съм сменил, но ако ми потрябва част ще си я купя от Стар Моторс и ще си я сменя аз. Масово хората са заблудени, че частите при официалните вносители са на безбожни цени. Напротив - на съвсем норманни са си. Просто цената за човеко час труд е висока ( до 70 лв/час) и това оскъпява нещата. Обаче аз си знам способностите, имам канал и условия и съм убеден , че мога да сменя ВСЯКА механична част не по лошо от професионалиста в сервиза. Може да е по-бавно....но не сме на състезание:-)

Единствено изключвам електрониката. Там не съм спец.
dyaneff - майстор
шоп написа:
....Единствено изключвам електрониката. Там не съм спец.
Относно електрониката и във фирмените сервизи не са големи спецове.
profesionalist_wood - майстор
Хубаво е да покажете онагледен снимков материал 2 броя с менте и оригинал :)
solar_entusiast - специалист
За това вече купувам части само от чужбина. Често цените даже са по-ниски от тези в БГ.
Пък и в Германия и Англия се борят с ментетата, а не като тук. Всеки може да продава каквито си боклуци иска и никой да не му търси отговорност.
Единствено частите от официалния сервиз имат донякъде някаква гаранция, че са оригинални и може би стават.
stoianov_n - специалист
шоп написа:
..... Обаче аз си знам способностите, имам канал и условия и съм убеден , че мога да сменя ВСЯКА механична част не по лошо от професионалиста в сервиза. Може да е по-бавно....но не сме на състезание:-)

Единствено изключвам електрониката. Там не съм спец.
Абе сигурно не си пипал по френска кола затова така приказваш....... :-D
шоп - майстор
Напротив имал съм дълги години пежо 205 и наскоро едно чисото ново Ц4 гранд пикасо. Вярно няма такива лай*а. Пежака само аз си го правих. За ситроена... правеха го само в сервиза. За три години тази чисто нова кола сигурно прекара в сервиза 6 месеца в ремонти. Гаранционно разбира се, но това не ме е утешавало:-)
Даже накрая ми удължиха гаранцията със 6 месеца, изплатих го и веднага го шитнах :-D
kozl - майстор
Ай ся не зкачай френското. Бая съм полежал под французойката дето това лето стана на тридесет и трето. То въпроса май е за мноо по-младите френски, дето сасем не са да лежиш под тех ами само връз них :wink:
Ето от друг един форум за френските мачки
и още:
KOZL написа:
Подгревни свещи Екуием (ако така се произнася) 4х16=64лв. без отсъпка.
Странното е, че на свещите пише "Произведено в Германия".
А тези, които свалих от 306-цата са БОШ и на тях пише "Произведено във Франция" :?
Излиза, че французите са откраднали работата на немците и последните сега им го връщат :lol: :lol: :lol:
Kirilpm - специалист
Като за начало мога да ви препоръчам да избягвате Topran,Master Sport,ITN,Fenox,Sachs закупен от евро07,MOOG от същите убавци Allied Nippon и прочие измислици.Аз се доверявам на Continental,Gates,Optibelt,SKF,SWAG,SNR,TRW,ATE,Brembo,LPR,EBC,Delphi,Bilstein,Monroe,Lemforder,Bosal,Walker,Polmostrow,LuK,Sachs закупен само от вносител,Valeo също закупено само от вносител,NGK,Beru и доста други но не ми идват в момента на акъла,това са по-масовите,които повечето магазини имат в наличност и не се чака доставка,ако някой ви предлага съмнително евтини маркови части в онлайн магазин не се предоверявайте,голям е шанса да се окаже мним прекупвач на ментета с лъскав сайт.И не се лъжете да купувате само оригинални части на завишени цени,много производители разчитат на АТЕ и TRW за заводско вграждане на почти всички части по спирачните системи,явно са достатъчно качествени и като заместители,много коли излизат със заводски съединители на Закс и Люк,както и с амортисьори Билщайн и Закс.За ментета на Бош в авточастите трябва един отделен подфорум,една тема няма да стигне,но имат и много читави оригинални части,стига да не са свещи 8 лева за 4 броя.
Chefo77 - майстор
За накладки - забрави Акебоно :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "менте авточасти-открий дестетте разлики" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: