• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Лично за мен въпросните проби си заслужават...но това е мое мнение и не искам никого да задължавам.Особенно в началото на отоп.сезон когато котелът ми не работи постоянно и се пали за няколко часа на ден..а и 500л инсталация не се загряват с малко пелети,който струват пари,а дървата може и да са ми почти безплатни.През останалото зимно време ще си гори постоянно на пелети. Така ,че 1+0=1
n.ganev - майстор
К'ви петстин литра :? . Колко етажа е хотелчето? Или 500литра е буфера?
lz2skt - специалист
500 литра ракия :lol: .И на мене ми се ще хотелче с две липи отпред,ама няма.Къща 200квм с правено преди 35г водно отопление с чугунени радиатори и тръби с голям цолаж.Преди време го точих та си играх с една 12л кофа да го меря..кофа по кофа..към 40кофи ...грубо казано.За буфер ми минаваше през акъла...но на отопление на пелети според мен не ми е нужен.
Здравейте, на всички
някой има ли мнение за феролли фл4 комбиниран на пелети и дърва?
И за Силистра търся монтажник и от къде мога да си купя тоя котел?
Благодарско предварително..
filmatoplo - майстор
Ами не е лоша комбинация , само да си решил да избереш този котел като чугунен и тази горелка Фероли , до 250 квадрата малката горелка П7 .Ако не щеш тази горелка и този котел погледни марките -котел с горелка Грейко ,котел Бош в комбинация с горелка Грейко или ГП4 на Ерато .
LazarGanev - "Велик майстор"
ilko80 написа:
Здравейте, на всички
някой има ли мнение за феролли фл4 комбиниран на пелети и дърва?
И за Силистра търся монтажник и от къде мога да си купя тоя котел?
Благодарско предварително..
Да, имам мнение за този котел. Ако се интересуваш от втора употреба - тъкмо се освобождава един такъв и цената ще е много изгодна - мога да те свържа със собственика и да се разберете. Намира се в едно село близо до Варна.
filmatoplo - майстор
По принцип модела е с 2 долни врати , и за секунди се минава от пелети на дърва при нужда и обратно , топлообмена му и отвора за твърдо гориво е мн по добър от на Виадрус , компактен е за мощността си с не лош дизайн .
  • 1
  • 2

Тема "Котел на пелети и дърва." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: