• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Tisho - специалист
Дали някой знае може ли да се режат и евентуално как. Става въпрос за прозорец в банята който мисля да махна и да сложа от тези тухли проблема е че е широк само 35см и ще трябва рязане
Теди - специалист
Миналата година рязах с флекса и задължително очила! Малко се поръбват, ама няма как.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мислех, че са по 18см. Какъв им е размерът всъщност?
Не ги режи. По-добре разшири отвора.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ми зависи на Тишо колко му е отвора. Щом още не е махнал прозореца, как го е изчислил 35.
Не е добре да се режат стъклените тухли. идеята им е че са херметични - изолация. Освен това, като почне да диша лепило и мазилка в тях става си конденз, вижда се.
Tisho - специалист
По 19см. са поне такива бяха в Практикер и мен това ме притеснява че са херметични май и ако ги срежа не знам какво ще стане а ако разширя значи да събарям плочките в банята защото съм обърнал прозореца с тях явно трябва да търся друг вариант
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Стъклените тухли идват на мястото на касата на прозореца. А плочките само опират. Като извадиш касата...
Tisho - специалист
n_a написа:
Стъклените тухли идват на мястото на касата на прозореца. А плочките само опират. Като извадиш касата...
Да така може да стане само че аз не бях помислил за друго :headbash: значи прозореца е дървен искам да го махна защото зимата се надува не може да се затваря и така мислех да сложа от тези тухли и един вентилатор и да си реша проблема обаче живея в къща на 2 етаж и ако избия прозореца няма как да изидам тухлите в смисъл може да се работи само отвътре от външната страна йок трябва да правя скеле а за 5 тухли не си струва и не знам как може да стане
XpacTa - специалист
Със една стълба няма ли да стигнеш до втори етаж?
Tisho - специалист
Около 8 метра е а вече съм падал от високо :rolleyes:
  • 1
  • 2

Тема "Рязане на стъклени тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: