• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 126
Нека намерим най-тънките цени.
crez - майстор
nikolson, пропуснал си Варна. Началото бе, Тексим, (забравих името на шефа им) той откупи лиценза с правото (първо за историята на кока кола) да изписва на бутилките името на кирилица. На Тексим бяха собственост корабите за океански риболов, тировете за международен транспорт, първи той проби да обува машините с вносни,а не руски гуми. След като се уволних от ВМФ ми предлагаха да се кача на кораби за океански риболов. Примамлива оферта беше, плащаха добре за тогавашната дейстителност в английски лири. Шест месеца в океана,кораб майка прибира рибата, два месеца на сушата, смяна на екипажа на Гиблартар. Отказах,бе ми писнало във ВМФ да гледаш 120 мутри всеки ден
nikolson - майстор
Възможно е лицензът да е бил уреден през Тексим. Тогава имаше ВТО-външнотърговски обединения, които осъществяваха тази дейност (международната търговия) с кап. страните. Разноизнос, Редки метали, Кореком и т.н. Вероятно концентратът се е доставял от Тексим, а бутилиращите фабрики са били сублицензианти. В другите държави от СИВ имаше Пепси. То и у нас имаше, но се бутилираше в обикновени бутилки от 0.250, а коката беше 0.200. Когато отидох на студентска бригада в Полша, имаше само Пепси в бутилка като на Кока-Кола. В СССР също имаше Пепси.
Собственикът на Тексим беше някакъв Георги..., след 10.11. основа банка Тексим.
Май остарявам, щом толкова се увличам по спомени. :-D
profesionalist_wood - майстор
Дори тираджиите СОМАТ носеха кока кола и дънки нелегално. Който искаше бебешко сухо мляко,срещу огромна сума тираджиите ги внасяха от югорепубликите след чернобил.
crez - майстор
Имам 10-тина от тези стари бутилки, жалко няман оргинални кронекорки.
Andri01 - майстор
"...Началото бе, Тексим, (забравих името на шефа им)..." - Георги Найденов.Изкара няколко години в затвора,по тошово време. Корабите на Тексим/ после ги взе БМФ/ бяха само с имена на съзвездия. Котвата на м/к "Богдан"/ бившия "Атлас" от тях/ се намира пред морския храм"Св.Никола" във Варна.
ZMeyGorianin - майстор
Изображение
crez написа:
...На Тексим бяха собственост корабите за океански риболов...
ДП "Океански риболов" беше част от обединението ДСО "Рибно стопанство" и корабите никога не са били собственост на Тексим. Някой от базите вършеха понякога и "специфичната" за Тексим работа :roll:
Имам 10 години на траулерите по схемата, която си написал, само дето смените бяха със самолет!
А това:
бе ми писнало във ВМФ да гледаш 120 мутри всеки ден
пък ми напомня за друг един кораб където служих.
nikolson - майстор
Не знам наистина ли са по сто лева тези ножици
dadko - майстор
С тези ножици да режеш балатум или мокет... За друго не се сещам да стават. В работата имаме точно същите- не се ползват изобщо.
la_bamz - специалист
Много хубава машинка, но не е ли скъпа. Имам стария модел, и ми дойде около 620 лв с доставката от Англия. Без бор апарат е, но и разликата в цената е доста сериозна.

Лично мнение, не се заяждам.
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 126

Тема "Добри попадения в OLX - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: