Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
MIRO_073 - майстор
MIRO_073 написа:
Смених пастата на процесора и проводящата гума на графичния процесор..
Изхвърлих проводящата гума на графичния процесор и сложих медна пластина с паста и "О ЧУДО" - 30 градуса надолу :shock: :-D . Проблема е решен. Данке.
hidrazin - майстор
Ба си. Направо изключих! Не съм в нелегалност от 1-2 дена ама след 10 минути пак изпадам в нелегалност поне за тази вечер. :-D
Определено с бакъра ще е по-добре. Те май всички започнаха да използват китайски подложки.
Пък те с някакъв уж добър коефициент ама надали. То и кой ще тръгне да го мери?
Записвам си на телефона да проверя. Обещал съм.
Между другото ако искаш да свалиш още някой градус смени медната пластина със сребърна.
:partyman:
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Ба си. Направо изключих! Не съм в нелегалност от 1-2 дена ама след 10 минути пак изпадам в нелегалност поне за тази вечер. :-D
Определено с бакъра ще е по-добре. Те май всички започнаха да използват китайски подложки.
Пък те с някакъв уж добър коефициент ама надали. То и кой ще тръгне да го мери?
Записвам си на телефона да проверя. Обещал съм.
Между другото ако искаш да свалиш още някой градус смени медната пластина със сребърна.
:partyman:
Еееееееееее..... Аре ся :-D Чак пък толкова :-D :-D :-D

Да. И аз стигнах до извода за качеството на подложките.... :x Уж най- геймърската (най-проводящата) 6W/на не знам си кво си там............пълна пръчка.
sstefanov - майстор
В грешка сте, среброто провежда тока по-добре, но медта е по-добра в топлината.
Така, че медната си е супер. Няма по-добро (освен по-дебела мед и с повече повърхност).
sstefanov - майстор
Явно грешно са ме учили или съм забравил нещата :)
8180 - майстор
Незначително изключение.
В 99,99% от случаите ти се доверявам изцяло. :partyman:
sstefanov - майстор
А не би трябвало, хаха :)
Всеки греши, а аз - повече.
MIRO_073 - майстор
8180 написа:
Незначително изключение.
В 99,99% от случаите ти се доверявам изцяло. :partyman:
Аз също съм на това мнение
ig_ivanov - специалист
Искам да направя едно уточнение относно тия медни пластини- като нож с две остриета са.
Най-напред трябва да се знае точно с каква дебелина трябва да са- ако са по-тънки- няма да вършат работа, ако са по-дебели- има опасност при стягането на болтовете на охлаждането най-слабата част да не издържи и да се счупи- обикновено това е кристала на чипа.
Има още една причина производителя да сложи термопроводяща подложка вместо медна пластина- това е различното температурното разширение на различните материали. "Термогумата" обира разликата в коефициентите на системата спойки-чип и радиатор защото е еластична, докато медната пластина не е и пак след време се счупва най-слабото място.
Ако имате твърдо закрепящ се радиатор (примерно на затягащите болтчета няма пружини) медната пластина изобщо не е за препоръчване.

Тема "HP probook 4540s" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: