• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
blagoispasov - специалист
За съжаление липсата на акъл и образование, не се компенсира с нищо.
А човек без акъл да завърти пари... Аз такова чудо ни съм чул, ни съм видял.
Не виждам проблем японец на японска заплата да произведе сравнително евтин, но качествен продукт. Така или иначе производствата на битова техника са максимално автоматизирани / роботизирани процеси. А пък японците ако кажеш, че не разбират от роботи... Или мислиш, че най-добрите според теб климатици (които и да са те) се произвеждат изцяло на ръка?
Това би било поне толкова наивно, като да кажеш, че някой (който и да е), произвежда климатици (където и да е) в "гараж".
Последна промяна от blagoispasov на ср сеп 02, 2015 11:53 pm, променено общо 1 път.
Kasap - специалист
idunno написа:
Като цяло марките(да ме прощават пропуснатите), които не им е силната страна климатизацията:
6. Тошиба Саню и останалите, които от касетки и касетофони решиха,че познавайки хладилния цикъл,
Смея да твърдя, че мнението Ви е твърде несъстоятелно. Може ли сега и марките, на които според Вас климатизацията им е силната страна... Дайкин и Хитачи сигурно?
turbocharged - специалист
Имам поне 10 годишна 12-ка Osaka която беше спряла да охлажда преди 3-4 години. Оказа се задръстена с прахоляк. Филтрите ги мия два пъти в годината но явно не обират всичкия прах. Техниците разглобиха вътрешното тяло и с меглио и вода го измиха. Климатика се оправи. Сега пак е спряла да охлажда. Скоро ще се чуе какво е станало.
nikolovvd - майстор
blagoispasov написа:
А пък японците ако кажеш, че не разбират от роботи...
Японците още през 1987 година произвеждаха двигатели с роботизирани линии, а 1989 година го видях лично как 7 до 10 човека произвеждаха двигатели в един завод с площ колкото десета част на Люлин.
От 1987 до 1994 година съм работил на роботизирана линия, която правеше клавиатурата на компютъра за 1 минута и 10 секунди.
Освен това в Япония фирмите са така навързани, че трябва да си доста навътре в нещата, за да разбереш коя е фирмата майка и коя е дъщерна фирма.
Да вземем Панасоник, която преди години бе дъщерна фирма на Мацушита, както и Панасерт специализирана в производството на автоматизирани линии за монтаж. От друга страна Мицубиши държи 30% от акциите на Мацушита и нищо голяма не може да стане без нейното разрешение. Който е любопитен за сегашното положение може да се порови.
VLADO66 - майстор
Старите Оси се произвеждаха от Gree ,за това са толкова държеливи. :)
Lisko - майстор
Мене ако питаш, по него време Панасоник въобще не беше фирма, а само марка.
  • 1
  • 2

Тема "Защо не охлажда климатикът?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: