Нека намерим най-тънките цени.
resistbody - майстор
Знам че темата е за инструменти, но пускат евтино цветни луковици.. http://www.lidl.bg/bg/Flowers.htm?id=22
вече над 600 луковици е взела жената от лидъла и поръча още 300+ от тази промоция :D:D:D
Но нямам думата, че ще отвори устата колко съм дал за инструменти :D xaaxxaax :D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Само благи коментари. Те ще ти се отплатят
atanasov2004 - специалист
Колегата с луковиците - изчакай да ги преоценят с 50%, аз така правя :wink: Доста взех миналата есен.
fore - майстор
За зенкерите - не може ли на шмиргела да ги тръкна на 60 градуса като за метално свредло и да стане в норма режещата глава.
И Аз се сетих да се прехвърли зенкера на друго нормално свредло и това е. Било то за метал или такова за дърво с М-образна глава.
Деиствително зенкера на всичките е 9 мм, а Аз обикновенно правя фрезенката с 10-ка. Поне все такива глави крия в дърворто.

Купих и тия с титания за фрезоване, те стават ли ?

А тези борчетата от миналата промоция за ламарина как са ?
profesionalist_wood - майстор
fore написа:
За зенкерите - не може ли на шмиргела да ги тръкна на 60 градуса като за метално свредло и да стане в норма режещата глава.
И Аз се сетих да се прехвърли зенкера на друго нормално свредло и това е. Било то за метал или такова за дърво с М-образна глава.
Деиствително зенкера на всичките е 9 мм, а Аз обикновенно правя фрезенката с 10-ка. Поне все такива глави крия в дърворто.

Купих и тия с титания за фрезоване, те стават ли ?

А тези борчетата от миналата промоция за ламарина как са ?

Заточването на подобни простотии става с т.нар водно заточване,понеже металът е кекав и се разваля при нагряване се налага заточване с охлаждане по системата на Тормек 7,която за щастие аз притежавам :) лошото е,че нямам приставката за заточване на бургии щото струва 300 кинта и отгоре
Виж тук: https://www.youtube.com/watch?v=KqcMTxrIoPY

Машинката ми излезе към 1300 лв и нещо,не помня :? :?
fore - майстор
Тормек няма, но обикновен Спарки шмиргел да. На столчетата под камъка съм залепил по едно пвц на 60 гр. Подавам свредлото под този ъгъл и го топя във вода. По острите ъгли са за по меки материали.
g3org1 - напреднал
И аз си взех машината за рязане на плочки и леко криволинее диска , но пък разреза го прави много добре. И за това питах дали и при други го има този ефект , като въртя диска ръчно и има малко криволинеене от порядака на 2 мм , а съм стегнал на мах шайбите
Последна промяна от g3org1 на пет сеп 04, 2015 4:41 pm, променено общо 1 път.
dadko - майстор
g3org1 написа:
И аз си взех машината за рязане на плочки и секо криволинее диска , но пък разреза го прави много добре. И за това питах дали и при други го има този ефект , като върта диска ръчно и има малко криволинеене от порядака на 2 мм , а съм стегнал на мах шаибите
"леко" криволинеене от 2 мм??? Е, това ако е леко...В каквато и посока да е- според мен е множко. И странно как при такова криволинеене прави добър срез??? :?
profesionalist_wood - майстор
g3org1 написа:
И аз си взех машината за рязане на плочки и секо криволинее диска , но пък разреза го прави много добре. И за това питах дали и при други го има този ефект , като върта диска ръчно и има малко криволинеене от порядака на 2 мм , а съм стегнал на мах шаибите

Тя е за любителска дейност,да си оправиш плочките в банята,в кухнята... ако се ползва за професионална работа ,няма да изкара и месец ако интезивно се режат плочки за софийското метро... :-D
vasko9999 - специалист
g3org1 написа:
При мен се получи същия проблем.Освен че самия диск е леко крив(слагах го на ъглошлайф при който няма проблем с други дискове),при стягането на диска на машината за плочки се измята още повече.Първо хвани малко малкия отвор на диамантината със шкурка докато вземе да влиза на водещата(вътрешната) шаиба на машината,тази от към електродвигатела нормално не стегнато както първоначално.После при самото стягане изправи машината настрани така че оста на машината да сочи нагоре,сложи внимателно диска и външната шайба и гайката и започни затягането на гайката като първо фиксираш оста с малкия ключ(обереш луфта м/у ключа и оста и после с големия ключ зарягаш гайката.Всичко това няма никаква логика но при мен се получи(тъкмо бях решил да я връщам) от втория,третия път.Не стягай диска прекалено силно а нормално.След като стегнеш диска го завърти на ръка и се вижда дали има луфт,ако има втори,трети път докато стане.При мен се получи с много малък луфт почти незабележим,все пак като го стегнеш веднъж доста време ще изкараш с този диск в предвид водната му баня и охлаждането.Надявам се при теб да се получи.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: