• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Чакай сега, за какъв точно башон става дума? Единия на SIBA дето си го дал е 10х38.
Този от Тодор е 6х32мм. Просто са различни.
А какво би станало? Ами при теб и автомобилите вероятно ще върши работа. Донякъде.
При теб няма DC с кой-знае какво напрежение. Просто няма да имаш проблем с дъга.
При мен обаче хич не е така.
Имай едно на ум че тези предпазители са в най-добрия случай крива gG - при ток три пъти по-голям ще изгори след около 2 минути. :-D
Тези дето са бързи - крива gR при два пъти по-голям ток горят за около секунда.
:partyman:
nikolov333 - майстор
pansim написа:
nikolov333 написа:
Да ти кажа и за уни-т гледах кофти ревюта.. https://www.youtube.com/watch?v=i2Tkm21dI1g
Ти хубаво си гледал, ама това е друг модел. За него не съм написал че го препоръчвам...
Ако искаш уред - вземи си UT 61 E
Струва си цената
Сигурно си прав, гледах и ревю на UT 61 E в което го хвалеха за повечето неща които има, но входовете за банан щекерите към платката му са същите като на по-скъпия. Тоя дето снимаше ревюто не смееше да ги пипне да не се покривят нещо :axe: Иначе не беше толкова критичен като ЕЕВ блога..но понеже съм "пресен" :rolleyes: любител на електрониката търся нещо "дурако устойчиво" с максимум защити и за минимум кинти понеже ще се обучавам на него :wink: и 100% ще има "пукотевици" :axe: та поне да ме пази уреда до колкото може. Мастеч-а MS8229G е autorange, което си е улеснение за мене и пищи като си в грешните дупки с щекерите и осветява правилните. https://vikiwat.com/multimer-my-67-mastech.html. Не знам дали всички модели я имат тази екстра, няма само мерене на транзистори, но до тоя урок я стигна, я не.. :-D :partyman:
П.П.Другото което ми харесва е, че е с 3хААА батерии...т.е вътре не е с масовите чипове, които бацат с 9В.
pansim - майстор
Виж сега, в ценови диапазон под 200лв едва ли ще намериш по читаво работещ уред от въпросния 61Е
А този който си посочил е 10 в 1 което по никакъв начин не ме привлича. Разбира се това си е мое скромно мнение. Само да отбележа, виж им точноста на двата уреда...ако има значение за теб ...за мен има. И още - хубаво е да се тестват уредите на живо, по картинка не се купуват.
Обикновено оставаш учуден, къде от лошото качество на изработка, къде от мудната работа...по 5 сек да чакаш да отчете ...
А дали е на 9 волта или на 4.5...какво значение има??? Питам сериозно!
Успех с избора!
fore - майстор
И това с батериите има значение. Най малкото защото с 3 батерии от ААА ще работи по дълго време уреда.
pansim - майстор
:lol: :lol: :lol:

И какво - единия ще работи 5 месеца а другия 3 месеца.
Голямо чудо.
И това при ежедневна работа по 8 часа.
Голямо спестяване ще падне :-D

ПП освен това силно зависи от модела на уреда. Имам мултицет който консумира 1мА при измерване на напрежение. Забравям кога му купувам 9 волтова батерия.
dtmf - специалист
fore написа:
И това с батериите има значение. Най малкото защото с 3 батерии от ААА ще работи по дълго време уреда.
Няма гаранция. Fluke с 9В работи средно 400 часа, а модел с 4 АА батерии само 100 часа, заради 20 пъти по-голямата консумация от по-мощния процесор.
nikolov333 - майстор
dtmf написа:
fore написа:
Няма гаранция. Fluke с 9В работи средно 400 часа, а модел с 4 АА батерии само 100 часа, заради 20 пъти по-голямата консумация от по-мощния процесор.
+1 основно е свързано с процесора. Четох някъде,че масовите модели на 9в са с евтин процесор за да е ниска и цената на уреда.
pansim - майстор
Ха...ами MS 5308 работи от 9 до 12 волта захранване, а процесора му е на 3.3 волта
Тогава...евтин ли е или скъп :)
Ужас...купил съм си хибрид :lol:
nikolov333 - майстор
Като казвам евтин имам предвид евтин уред на 9v с процесор, който се ползва масово в ниския ценови клас.
dtmf - специалист
nikolov333 написа:
dtmf написа:
fore написа:
Четох някъде,че масовите модели на 9в са с евтин процесор за да е ниска и цената на уреда.
Евтини са , но в сравнение с качествен мултиметър пак са лами. Китайските масови на 9В дърпат 5 пъти повече ток от добър мултимер в режим прост волтметър.
При зумер разликата стига в десетки пъти повече консумация, заради нискоомните пищялки които слагат в масовите китайци. Нещо от порядъка на 30-40 мА или повече за да свирне зумера. Това за 9В батерия си е не малък товар. Като светне индикатора за слаба батерия, вадиш я и я слагаш в мултимер Philips премаркиран като Fluke, и изкарва още година.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: