• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
А троянските майстори слагат ли захар в материала? По принцип плодовия материал е готов когато плода падне на дъното на съда. И аз в събота и неделя пях песента на Иванов :) , имах около 200 литра 30 и кусур годишно вино, но не ми харесваше вкуса и стана на ракия. В неделя сварих и прасковите и сега съм спокоен. Защо не мога да качвам снимки от таблета, мамка му :?
:partyman:
Andri01 - майстор
Показва си само главичката , на втората снимка... :lol: :partyman:[/quote]
Ми то "главичка" прави белите,я? :sad:
filmatoplo - майстор
:) Много срамежлив тоя спиртомер , аз говорех за градусите на които човека си я бутилира за консумация :drinkers: .
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
имах около 200 литра 30 и кусур годишно вино, но не ми харесваше вкуса и стана на ракия.
Ти пък как може да държиш 200л. 30 и косур години вино :? ,много като литраж бе не пиете ли из вас :lol:
Иначе и аз миналата седмица изкарах 50л. на 50 градуса огнена вода от два бидоня по 100л. сливов и джанков матерял. :partyman:
egomen66 - майстор
Аз имам много... и то отлежала. Защото не.... :drinkers: Да има за гости... :partyman:

Прикачен файл

ЭЯЬЬГЬ.jpg
ЭЯЬЬГЬ.jpg (9.1 KиБ) Видяна 2327 пъти
Andri01 - майстор
stiv1961 написа:
А троянските майстори слагат ли захар в материала? По принцип плодовия материал е готов когато плода падне на дъното на съда. И аз в събота и неделя пях песента на Иванов :) , имах около 200 литра 30 и кусур годишно вино, но не ми харесваше вкуса и стана на ракия. В неделя сварих и прасковите и сега съм спокоен. Защо не мога да качвам снимки от таблета, мамка му :?
:partyman:
Слагали ,но не винаги. Зависи от матРяла! миналата година слагали 2-3/100, защото сливите/ и по Троянско/ не били много добри. Но иначе направили много от ябълки.
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
Ти пък как може да държиш 200л. 30 и косур години вино :? ,много като литраж бе не пиете ли из вас :lol:
На времето татко(лека му пръст) го е бутилирал и заровил в голям сандък с пясък. Но на времето имаше кръчми, дискотеки, уиски и т.н., сега се кротнах и ......... май одъртявам :lol:
stiv1961 - майстор
Прикачен файл:
150820152719-1.jpg
Прикачен файл:
150820152720-1.jpg
Прикачен файл:
160820152724.jpg
Прикачен файл:
IMG_20150816_173801.jpg
И една изненада- вишната дава втора реколта- краставици :-D
Прикачен файл:
IMG_20150822_094200.jpg
egomen66 - майстор
TOTAL-но ме разби с краставицата... :lol: Наздраве.... :partyman:
vandu - специалист
Здравейте,
не изчетох всичко в темата понеже съм от телефона, но ако е питано се извинявам предварително.
Тази година искам да направя за сефте ракия, да имам за когато се наложи.
Едното ми питане е от 100л. вино колко ракия горе долу излиза ?
Другото ми питане е от кое става по-хубава ракия, от грозде (без да се прави вино от него) или от вино?
Имам 30л. буре и идеята ми е да го напълня цялото и да престои 3-4г. Намерението ми е ракията да я правя от грозде сорт мускет.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18

Тема "Ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: