• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
kaloyanova - напреднал
Здравейте, искам съвет от вас как да събера и разположа всичко необходимо в една кухня - хладилник, фурна, котлони,+ газови, микровълнова,мивка, съдомиялна/ без пералня /
в един бокс - 1.85 на 2.20 м
благодаря ви предварително

Прикачен файл

razmeri_kuhnq.jpg
razmeri_kuhnq.jpg (13.45 KиБ) Видяна 8886 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Реално не си твърдо вързана с размерите, нали? Тури по едно кръстче на ВиК и аспирация. Кажи си мнението за островно разположение на неща (в тази връзка 50 или 150 килограмови са обитателите - има значение за преходите).
kaloyanova - напреднал
мерси за вниманието :)
островно разположение - това означава примерно да ми е изнесена
мивката или пе4ката по средата - т.е там където би трябвало да е стена, така ли? Нищо против, единствено че в останалата част от помещението искам да разположа и трапезария и мека мебел т.е да не го скъсявам много допълнително. Като размери сме средностатистически - 60 и 90 кг

Прикачен файл

razmeri_kuhnq.jpg
razmeri_kuhnq.jpg (18.57 KиБ) Видяна 8807 пъти
kaloyanova - напреднал
Такава схема на уредите, мислите ли че е приложима? Притесняват ме доста неща - мивката е много близо до печката / доколкото знам е добре аспиратора да е близо до комина/, шкафа под мивката - дали ще е удобно да се отваря, могат да се разменят местата на миялната и мивката но тогава пък мивката ще е до хладилника, което май също не е добре....

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (10.44 KиБ) Видяна 8627 пъти
shadowman - майстор
Не ти остава свободен шкаф, и да спомена, че миялна няма 500мм а е 450мм. На мен ми предстои да направя подобна кухня...

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (215.3 KиБ) Видяна 8615 пъти
kaloyanova - напреднал
Би ли дал размерите на кухнята, която си показал?
Още по-добре, че миялната е 450 мм, ако разменя местата на мивката и миялната - си мисля, че няма да може да се отваря миялната!!!
А свободен шкаф къде не ми остава - нали до печката имам място без уреди ...

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (10.29 KиБ) Видяна 8575 пъти
kaloyanova - напреднал
Ето това имам предвид при разположението на уредите - функционално ли е??
не вземайте в предвид всичко останало - просто първи опит с тази програма....

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (117.83 KиБ) Видяна 8518 пъти
Антония - специалист
1. Абсорбаторът е далече от комина. Това значи, че тръбата му ще минава не само през неговия шкаф, но и през съседните. Демек пиши ги неизползваеми.

2. Защо не направиш горните шкафове до тавана? Т.е. на два реда. Знам, че всички български мебелисти ще скочат с "Не е модерно", ама по-добре използваема кухня, отколкото нещо, правено по техните идеи за дизайн.
kaloyanova - напреднал
Мерси за отговора Ами сложих печката там, защото знам, че не е добре да бъде до стена и до мивка ,а освен това и да използвам плота преди нея, когато се готви. Шкафовете ще бъдат естествено до горе - честно казано не ме интересува кое е модерно - искам за тази малка кухня най-ве4е функционалност.
Но ако наистина няма да ми вършат никаква работа шкафовете слагам печката до комина . Незнам тази микровълнова дали ще мога да я стигам спокойно???

Прикачен файл

33.jpg
33.jpg (224.13 KиБ) Видяна 8506 пъти
shadowman - майстор
Мисля, че си се справила добре, за мен лично не е добре печка до ъгала на мивката или пък в края до стаената, но понякога няма как. Относно микровълновата, те са бая големички и най-вероятно ще настърча извън шкафа защото те се правят 300 мм. За шкафовете до тавана, кухнята по поръчка е желание на клиента, не вярвам да има много майстори който да откажат повече пари (кухня с шкафове до тавана ще излеза по-скъпо) за тази работа. Човека който ще ти прави кухнята трябва да ти обясни нещата, тоест ако искаш да е до тавана дали ще ти бъде удобно да я ползваш, такив работи. Показвам пример с високи горни шкафове, но не до тавана.

Прикачен файл

DSC00066.JPG
DSC00066.JPG (243.14 KиБ) Видяна 8496 пъти
  • 1
  • 2

Тема "малък кухненски бокс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: