Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
pansim написа:
Малко снимки на Омикрон 190.
Като цяло добра машинка. Само са се изложили здраво с мрежовия грец. Само един е и е слабо място на модела.Даже платката под него вече е овъглена...
За съжаление мога да покажа и тяхно телоподаващо,което не става....инверторно.....Мой приятел се набута.Електрожените им работят добре.
Колегата който пита за телоподаващо да внимава-зле работещите инверторни телоподаващи на пазара са много повече и са по-чести случаи от инверторните електрожени.Явно е по-трудна материя за производителите...
dragozow - майстор
Не е трудна, просто приемете че хубавите телоподаващи са над 1 000 лв.
agj - майстор
dragozow написа:
Айде пак почнахте с вашите търговски номера! :-D А преди като продаваше тия на ВИКИ Б ,друга песен пеше нали!Тогава можеше да има и хубави телоподаващи за по 700-800лв.а сега не може!
От известно време Вики Б ,повтарям за да няма пак обвинения,Казанлъшката фирма ВИКИ Б произвежда и трансформаторни телоподавки с цена около 550лв.И са си много хубави даже!
Така че айде моля да не подвеждаме хората! :-D
Освен това по автосервизи и работилници съм виждал майсторите да си бачкат и с Райдър и Енхел, е вярно с малко доработки по машинките но пак не са стигнали цена от над 100лв.
koveslav - майстор
dragozow написа:
Аз определено говоря за машина,за която са платени над 1000лв.....
dragozow - майстор
agj написа:
dragozow написа:
Айде пак почнахте с вашите търговски номера! :-D А преди като продаваше тия на ВИКИ Б ,друга песен пеше нали!Тогава можеше да има и хубави телоподаващи за по 700-800лв.а сега не може!
От известно време Вики Б ,повтарям за да няма пак обвинения,Казанлъшката фирма ВИКИ Б произвежда и трансформаторни телоподавки с цена около 550лв.И са си много хубави даже!
Така че айде моля да не подвеждаме хората! :-D
Освен това по автосервизи и работилници съм виждал майсторите да си бачкат и с Райдър и Енхел, е вярно с малко доработки по машинките но пак не са стигнали цена от над 100лв.
Това, че някой работи с Ейнхел не означава, че е хубаво. Просто няма пари за по-хубаво или не му се дават. И споменаваните от теб на Вики-б не са кой знае какво, просто стават. Може да си направите експеримент, потърсете истински 200 ампера с еврошланг и вижте цените, за 600 лв няма или ако има е за сметка на лъжливите ампери, кофти шланг или скапана машинка вътре в машината. 720 лв без ДДС струва 160А при Вики-б, хубаво 200А и при тях е над 1 000 лв.
agj - майстор
dragozow написа:
И споменаваните от теб на Вики-б не са кой знае какво, просто стават. Може да си направите експеримент, потърсете истински 200 ампера с еврошланг и вижте цените, за 600 лв няма или ако има е за сметка на лъжливите ампери, кофти шланг или скапана машинка вътре в машината. 720 лв без ДДС струва 160А при Вики-б, хубаво 200А и при тях е над 1 000 лв.
Значи китайските не стават а тия от ВИКИ Б не са кой знае какво, просто стават!? :shock: А кои са най истинските и кои стават най -много, бе гн.Драгозов !? Китайските които ти продаваш ли !? А я да ми дефинираш определението "ХУБАВО" ! Аз доколкото разбрах за теб хубавото е 200 Амперово ! :-D #-o !
С други дами тия 160 Ампровите на Вики-б не са хубави щото не са 200Ам. И щото на са над 1 000 лв. :-D :-D :-D :-D
koveslav - майстор
dragozow написа:
Това, че някой работи с Ейнхел не означава, че е хубаво.....
Защото не си пробвал червен Айнхел.Аз бях изумен как мазно може да работи малка трансформаторна машина и как добре може да лее заварката.И е на години...
lov - майстор
dadko написа:
Едно въпросче към специалистите тук.
Гледам, че в OLX и Bazar.bg има инверторни телоподаващи по 320-350 лв. Прави впечатление, че повечето обяви са от Хасково.
Та- стават ли за любителски цели и въобще стават ли за нещо? Ясно ми е, че една такава хубава машинка трябва да е поне два пъти по- скъпа, но- апарат за тези пари- струва ли си да си вземе човек за в къщи ?
Комшията си взе едно такова.Чувам го че пращи из гаража и викам му дай да го пробвам. Едно че шланга калпав айде дадох му една нова броня щото оригиналната ми прилича като на броня за спирачка на велосипедче На ниските токове ужасно твърда дъгата по точно освен за точковане ма за друго не става. Чак на максималните уж 200 ампера можах да го вкарам в някакъв режим ама те тия ампери сигурно нямат и 150. Не че няма спирачка на ролката ами толкова измислена че няма на къде. Поправимо е ама защо.
В общи линии освена за точкуване за друго не става.
dragozow - майстор
Защото не си пробвал червен Айнхел.Аз бях изумен как мазно може да работи малка трансформаторна машина и как добре може да лее заварката.
Не е сигурно че не съм го пробвал, но мой колега ги тунингова точно тези след като са си ги купили...това е защото са много доволни. Не казвам от къде да купите, а да не се стискате и да си купите нещо от което ще изпитате удоволствие. Всички подмятания че трябва да си купят точно от моите са глупави и не по темата. Мога да посоча поне 5 фирми от които да купите хубаво телоподаващо, но нито едно не е 600 лв.
agj - майстор
lov написа:
dadko написа:
Едно въпросче към специалистите тук.
Гледам, че в OLX и Bazar.bg има инверторни телоподаващи по 320-350 лв. Прави впечатление, че повечето обяви са от Хасково.
Та- стават ли за любителски цели и въобще стават ли за нещо? Ясно ми е, че една такава хубава машинка трябва да е поне два пъти по- скъпа, но- апарат за тези пари- струва ли си да си вземе човек за в къщи ?
Комшията си взе едно такова........
На ниските токове ужасно твърда дъгата по точно освен за точковане ма за друго не става. Чак на максималните уж 200 ампера можах да го вкарам в някакъв режим ...
В общи линии освена за точкуване за друго не става.
Нещата са точно така и при моя колега !На максимален ток бива, но ниските токове не става ..!

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: