Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
dragozow написа:
Всички подмятания че трябва да си купят точно от моите са глупави и не по темата. Мога да посоча поне 5 фирми от които да купите хубаво телоподаващо, но нито едно не е 600 лв.
Е то и твоите подмятания че ВИКИ Б не са хубави а само стават ,също са глупави и не са по темата !
А пък и в крайна сметка не ми отговори на въпроса какво разбираш под хубаво телеоподаващо? И защо тия на Вики Б не са хубави ?А има хора които вършат професионлна робота с такива !
koveslav - майстор
dragozow написа:
Защото не си пробвал червен Айнхел.Аз бях изумен как мазно може да работи малка трансформаторна машина и как добре може да лее заварката.
Не е сигурно че не съм го пробвал, но мой колега ги тунингова точно тези след като са си ги купили...това е защото са много доволни. Не казвам от къде да купите, а да не се стискате и да си купите нещо от което ще изпитате удоволствие. Всички подмятания че трябва да си купят точно от моите са глупави и не по темата. Мога да посоча поне 5 фирми от които да купите хубаво телоподаващо, но нито едно не е 600 лв.
Отговаряш механично и дори не четеш кои са "точно тези".Аз също съм "тунинговал" такива машини за мен и приятели,че даже и сме пренавивали.И какво от това? При нас ползвателите машините се ползват с години,докато на вас само ви минават през ръцете.Така че не заклеймявайте с лека ръка марки и модели.СИНИЯ Айнхел не работи добре и е с алуминиеви трафове и дросели-с това обаче съм съгласен.
iivanov - майстор
Ковеслав може и да е прав. Бях пускал тема за червената серия , но не се разви. Явно няма много потребители на тези машини. Но пък и там цените са доста нагоре , тъй че и Драгозов е прав. Всъщност червени телоподавки май вече не се правят.
dragozow - майстор
Всъщност червени телоподавки май вече не се правят.
Май не правят, евтината стока се търси повече у нас, факт. Ако има телоподаващо и за 190 лв ще се избият.

Edit

Не ме разбирайте погрешно, всеки си купува според нуждите и възможностите. Наскоро трябваше да си купя прахосмукачка за вкъщи. Знам че по веригите има такива по 60 лв, но съм запознат, защото и аз продавам. Купих си за 300 лв и съм много доволен. Какво и е различното? Много дългия кабел, не нужно да обикалям по всички контакти. Дългият маркуч, ако трябва да почистя нещо на неудобно место не е нужно да вдигам машината. Голямата сила на всмукване, почти нищо до тази цена не смуче така, даже успя да си изтръгне едно копче от клавиатурата ми с кръглата четка. Специално конструираната четка, която не позволява да преминеш през нещо и то да не остане незасмукано. Специален мембранен филтър на мотора, макар да ползвам и хартиени торби. Прахосмукачката е толкова малка, че е хит сред камериерките (професионална е). Има и недостатъци като скъпите части, но няма пълно щастие. Без да споменавам марка съм изключително доволен, няма прахосмукачка под тази цена, която да ми хареса. Сега някой може да се кълне в някоя от 60 лв, но най-вероятно не е пипал друга.
Последна промяна от dragozow на нед сеп 06, 2015 2:32 pm, променено общо 3 пъти.
koveslav - майстор
iivanov написа:
Ковеслав може и да е прав. Бях пускал тема за червената серия , но не се разви. Явно няма много потребители на тези машини. Но пък и там цените са доста нагоре , тъй че и Драгозов е прав. Всъщност червени телоподавки май вече не се правят.
Мисълта ми чисто и просто беше,че няма марка и фирма,която е за зачеркване просто така.Без значение дали са китайска,френска,американска,италианска....Четеш,поразпитваш,пробваш-повечето марки и фирми имат по няколко квалитета.Това,че някой е пипал само един квалитет от нея,не означава че въобще марката не става,нито пък обратното-ако е доволен,да смята че всичко от нея е върха.
Kirilpm - специалист
agj написа:
dragozow написа:
Не е трудна, просто приемете че хубавите телоподаващи са над 1 000 лв.
Айде пак почнахте с вашите търговски номера! :-D А преди като продаваше тия на ВИКИ Б ,друга песен пеше нали!Тогава можеше да има и хубави телоподаващи за по 700-800лв.а сега не може!
От известно време Вики Б ,повтарям за да няма пак обвинения,Казанлъшката фирма ВИКИ Б произвежда и трансформаторни телоподавки с цена около 550лв.И са си много хубави даже!
Така че айде моля да не подвеждаме хората! :-D
Освен това по автосервизи и работилници съм виждал майсторите да си бачкат и с Райдър и Енхел, е вярно с малко доработки по машинките но пак не са стигнали цена от над 100лв.
В стремежа си да се заядеш не си обърнал внимание,че колегата търси ИНВЕРТОРНО телоподващо,такова с 200А-рово за под 1000 лева сигурно може да предложи само многоуважавана от теб хасковска фирма.Не знам защо заблуждавате хората,да и с най-евтиното телоподаващо ще работи,но ще може да си закърпи ауспуха на колата или да заварява ламарина 0.5,всичко останало ще го приплюва върху материала и ще се чуди защо аджеба не му върви работата.Те и шлайфовете на райдер от 20 лева работят,ама на никой не му се работи с тях.Ако ще вземе нещо,колкото да каже че има телоподаващо по-добре да отиде да му свърши работата някой и да не си троши нервите.Ако иска хубаво и евтино стара трансформаторна машинка втора ръка,стига да не му се налага да го пренася,че е направо безпредметно да опитваш.С такава работя ежедневно и не мога да се оплача по никакъв начин,идея си нямам вече колко ролки тел са минали през нея.А за себе си съм решил че когато събера пари за хубаво инверторно телоподаващо ще се разходя до щанда на ДЕЛ на пловдивския панаир и ще си взема хубаво,към момента имам заделени пари,които стигат и за вики и за райдер но не си взимам.
lov - майстор
Поне по това което виждам май са си спестили дросела и се надяват инвертора да свърши тази работа. Нарастването на тока при първиначалното запалване на дъгата е много голямо и от там се получават тези постоянни пръски. Та вероятно едно дроселче ще свърши работа ми нямам време да го пробваме. То хубаво човек да погледне схемичката и какво има под капака. Ма нали му е още в гаранция та да бърникаме из вътре. Узрял е на тема тунинг щото завчера искаше да заварява на моята самоделка едни казанчета от перални. Бях му дал ролката с неръждавейка и с нея се е почнало заварка тип свраче гняздо.
:-D Вообще не иска да държи дъгата.
koveslav - майстор
dragozow написа:
Всъщност червени телоподавки май вече не се правят.
Май не правят, евтината стока се търси повече у нас, факт. Ако има телоподаващо и за 190 лв ще се избият.

Edit

Не ме разбирайте погрешно, всеки си купува според нуждите и възможностите. Наскоро трябваше да си купя прахосмукачка за вкъщи. Знам че по веригите има такива по 60 лв, но съм запознат, защото и аз продавам. Купих си за 300 лв и съм много доволен. Какво и е различното? Много дългия кабел, не нужно да обикалям по всички контакти. Дългият маркуч, ако трябва да почистя нещо на неудобно место не е нужно да вдигам машината. Голямата сила на всмукване, почти нищо до тази цена не смуче така, даже успя да си изтръгне едно копче от клавиатурата ми с кръглата четка. Специално конструираната четка, която не позволява да преминеш през нещо и то да не остане незасмукано. Специален мембранен филтър на мотора, макар да ползвам и хартиени торби. Прахосмукачката е толкова малка, че е хит сред камериерките (професионална е). Има и недостатъци като скъпите части, но няма пълно щастие. Без да споменавам марка съм изключително доволен, няма прахосмукачка под тази цена, която да ми хареса. Сега някой може да се кълне в някоя от 60 лв, но най-вероятно не е пипал друга.
И аз като теб,ама преди повече от 10-на години.Само че докато хората се биеха за метални тръби,водни филтри,циклони и т.н. на цени над 250-300лв,аз след дълго просвещение на темата си харесах "сив" Керхер на промоция от Метро за 150-160лв.Сухо и мокро,с отделни турбини за охлаждане и засмукване, с голям казан,с филтър тип "автомобилен" и опция торби.Малко недодялан на външен вид,в сравнение с лачените модели на другите марки,приличащи на космически кораби.Ами какво да кажа-надживя всичко от онова време,обслужи израстването на две деца и сума ремонти из вкъщи и все още е на линия,без дефекти......Въпрос на ориентиране и избор. "Космическите кораби" на познатите бързо се приземиха и повече не излетяха.....Та не е водеща цената,кой каквото и да си говори.Водеща е информацията за техниката.Но истинската информация.Лукса и модата са друга тема.
Да не се отклоняваме от темата. Пазара си е истинска джунгла.Без добро познаване на материята и лична ориентация или добър консултант по нещата,шанса да си похарчи човек парите напразно е повече от реален.
dragozow - майстор
Само за Керхер за 160 лв не ми говори, че ги виждам в нашия сервиз. Даже вече умишлено ги махнах от магазините и не ги продавам. Не вярвам в неща като Х в 1 за малко пари.
dadko - майстор
Май изрових томахавката и предизвиках спорове, които са се вихрели 100 страници назад.
Нека да не продължават още 100 страници. Апелирам да не си ги мерите на кой колко са му хубави заваръчните апарати, а ако можете- да бъдете поезни на мен и на други като мен.
Конкретно в моя случай- не държа телоподаващото да е инверторно. Няма да се разнася- ще си го ползвам в гаража. Търся нещо бюджетно ориентирано ( Стана като, че ли ясно, че 350 лв- няма да стигнат за читава машина, въпреки, че се предлагат на такава цена. Бюджета може да го завиша със стотина и нещо лева, но определено няма да дам 1000, тъй като няма да се ползва професионално)
Ще се ползва за тънка ламарина (мах 1мм). Съвсем любителски- в къщи.
Ако можете да бъдете обективни и полезни, абстрахирайки се от лични вражди- моля, препоръчайте ми нещо конкретно.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: