От мобилни телефони до цифрови камери
brum - майстор
Има 10 елемента на кръст, нищо сложно няма в тая схема. При желание ще я оправиш :) .
Passa - специалист
Абе не са много елементите, ама са СМД, освен кондензаторът който е с особена форма-продълговат и тесен, и пише фото на него. Параметрите са му особени. Незнам ама мисля че не е и постояннотоков.

Под него на платката в апарата има един процесор, който видях-паяк. Трафа отпред е що годе нормален, като се изключим малките му размери.

А в самият ксенонов модул не е ясно тригерът-СМД дали е читав също.

Абе има малко елементи, но са ........................

Иначе влизат два кабела за захранване в платката и един лентов.

Аз така или иначе взех Фуджи-файнпикс СЛ 300-стар модел, но пък не е лош за парите си.
http://www.photographyblog.com/reviews/ ... 00_review/

Изображение

Ще помисля и може пак да бъзикаме Самсунга. Така и така вече е оборудван с изводи отвън и му стоят добре. :mrgreen:
Последна промяна от Passa на ср сеп 09, 2015 5:19 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Passa написа:
... кондензаторът който е с особена форма-продълговат и тесен, и пише фото на него. Параметрите са му особени. Незнам ама мисля че не е и постояннотоков...
И аз тъй си мисля. И тъй както си седя и си мисля, усещам че само си седя. :-D
:partyman:
Passa - специалист
В крайна сметка електролитен правотоков ли е този кондензатор, понеже не видях на корпусът му да има означение за минус ?
А тия 120 волта ги мерих на прав ток всъщност. Да не е променлив и за това да съм измерил неправилно волтажа.

Възможно ли е при късото да се е прецакал той щом меря само 120 волта в паралел на него ?

И може ли да се намери по магазините такъв ?
brum - майстор
Кондензатора 100% има плюс и минус. На схемата са означени. Там се работи с прав ток. Ако беше променлив тоя кондезатор щеше да е излишен. Той е склада за енергеията която се използва за святкането на светкавицата.

На схемата не е дадено какво напрежение ходи там. Дадено, че кондензатора е за 330V, а не че се зарежда до 330V. Ако батериите ти са слаби е съвсем нормално да го заредиш до 120 волта. Пробвай с читави батерии и предполагам ще докара 180 волта. Поне толкова ми се струва че ще е там като гледам схемата. Трансформатора повишава 80 пъти, имаш примерно 0.7 волта пад върху транзистора -> 2.3V * 80 = 184V.

Тригера е по-важно дали работи. Ама там проверката е по-трудна. Би трябвало като цъкнеш shutter-а да светне ако всичко е изправно.
Passa - специалист
И Аз се досетих че кондензатора е за 330 волта примерно, но реално са по малко. Схемата горе е примерна. Моят кондензатор е 320 волта и 150 микро. Но това не е важно. Пак е там.

Чудя се дали да купувам друг кондензатор. Майче има такива. Въпроса е дали при късото, а и полсле Аз го разреждах с късо, а не през резистор както трябва не съм му видял сметката. Въпреки че зарежда и прави силна искра и сега при късо.
Батерията е литиева клетка и е читава- зарежда се бързо (индикатора свети зелено при достигане на граничното 4,2 волта ) и е сменена веднъж. Не е раздута като старата.

Явно е че трафа повишава до към 120 волта поне, но къде се губи нишката е въпрос с повишена трудност. Дали тоя тригер гърми лесно незнам. СМД кондензаторът преди тригерът е разделителене предполагам, и провежда при тест на диоди.

Трябва да мерна кондензатора с Амперклещите - имат обхват за големи кондензатори, но това едва ли ще покаже дали е читав. Мерил съм полу-изгърмели кондензатори и ги е показвало с верният капацитет.

В крайна сметка от теб колега разбирам че кондензаторът не е съществен за тригера и неговото повишаване ?

Тема "Светкавица на фотоапарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: