Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Стефан - майстор
MammaMia,
само да попитам.Там, където е цифрата"346", стълбищния коридор ли е, или съседен апартамент? Ако е коридор, имам идея :?
MammaMia - помощник
Стефан,

за съжаление, цялата стена на хола, включително и комина, граничи със коридора на съседния вляво апартамент. Благодаря за желанието да помогнете с идеи! Ще се въздържа до коментирам "творческото въображение" на "архитекта", проектирал панелката!
KIBRIT - специалист
Живея в такава гарсониера,и съм затворил вратата на банята,а съм избил такава откъм коридора на кухнята ! Малка е,но какво му трябва на човек.
Сега купувам двустаен,и ще ми се види като мезонет ! :lol:
MammaMia написа:
Здравейте!
.....
Привет и от мен! Много ми харесва форума и сайта и искам да съм част от него.
На път съм да се сдобия с абсолютно същата гарсониера и до половин месец да започвам цялостен ремонт. Имам приятел, майстор, с който ще превърнеме въпросното жилище в мини шедьовър - докъдето позволят парите, разбира се.

Ще ви държа в течение с информация и снимков материал, така че ще си бъдем от полза.

Видях много ценни идеи благодарение на сайта и форума,за което благодаря
Случайно попадам на темата- открих я с търсачката, понеже и аз ще ремонтирам точно същата гарсониера това лято.
Ще съм задължена, ако покажете как точно сте направили преустройството и дали е станало функционално. Ако има снимки- още по- добре.
rusev - специалист
Относно падащото легло. В момента с мой роднина правим нещо подобно и когато е готово ще има снимки и описание на детайлите. и местата от където могат да се закупят.
cecemece - напреднал
Ние имаме подобен, но двустаен апартамент и сме изместили кухнята на терасата на хола, но терасата ни е 1.50 широка. Кухнята ни е сега детска.Добре се получи и е удобно, защото терасата и хола са едно цяло /избихме и стената между тях/ и е доста просторно. Някой под нас е направил вашия вариант с кухня в коридора като май е свързал ширма с комина на банята и много често задушават целия вход с лучени манджи и пържени филии. Ужас направо. Мирише и от стълбището и от баните. Не ви съветвам да постъпите така, за да не си имате проблеми после с някои комшии. Пък и на вас няма да ви е никак приятно - няма как да си проветрите основно и мирише във всички стаи, освен разбира се ако не си готвите въобще.... Помислете всички плюсове и минуси за такава смяна, после няма връщане назад.
ribnikolaevi - майстор
Ако се смени вратата на банята да е откъм малкото коридорче печелите още малко място за кухненски шкафове. Това в ъгъла на детската не е отдушник а комин. Може да се разберете с комшиите под вас дали може да го бутнете /макар че и тогава пак е незаконно, но поне няма да се гледате накриво/.
Пиша това по повод на тези като мен, които скоро са погледнали в тази тема. Аз лично бих бутнал изцяло стените на банята към двата коридора и бих ги направил наново, така както ме устройва, с цел да организирам по-добър бокс. Стените не са носещи и се бутат лесно /6 см са/. А банята крие неподозирани резерви от място :lol: .
ICC - специалист
Ако не сте противници на преходните помещения става и така. Банята не е с носещи стени в панелните сгради. Успех! Забравила съм да начертая врата между стаята и хола :x :x , но не е трудно да се досетиш, за съжаление е по-трудно да се напраи, но е възможно, пак успех!

Прикачен файл

p.garsoniera.jpg
p.garsoniera.jpg (31.56 KиБ) Видяна 14097 пъти
ribnikolaevi - майстор
Страхотно решение, само дето тази врата, която си изпуснала - между стаята и спалнята, трябва да се "отвори" в носеща стена. Но по принцип и аз имам нещо подобно предвид, макар че трябва да се остави коридорче /но може да е съвсем миниатюрно/. Кажи нещо и по моята тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9716

Тема "Преустройство на гарсониера!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: