Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Най добре ще знаят във фирмата Грейко :wink:
Стоян Петришки - специалист
Здравеите колеги ! Понеже реших да пусна греикотода грее боилера искам да попитам за компетентното ви мнение за наи ефикасния режим на работа на горелката. Аз съм е пуснал на SUMMER MODE но на този режим ми се струва че много често се пали котела и разхода ще е по голям . Ако се програмира да се пали примерно само сутрин и вечер за 1 час примерно дали ще е по ефективно?
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо гасне котела? Каккъе бойлера и каква мощност има серпентината?
във момента все още съм със стария боилер които е 100 литра sunsystem но съм твърдо решен да го сменям със по голям свободно стоящ за литрите не съм сигурен но съм се насочил към 200-250 литра а котела гасне когато се загрее боилера и ако няма консумация на вода след 30 мин гасне напълно е възможно да бъркам някъде за това се съветвам . А към какви литри е удачно да се насоча за боилер за 4-5 членно семеиство?
filmatoplo - майстор
Нормално е да гасне щом се загрее бойлера , естествена функция на автоматиката без значение горивото -пелети , газ или ток . За 4-5 човека средно по 50 л на човек -200-250 л , естествено че не може да робуваме на това и можем да си позваме бойлер колкото си литра искаме в зависимост от моментната консумация , тоест дали всичките тези 5 човека ще ползват банята едновременно .
да така е но въпроса как ще е по икономично със по голям или със по малък боилер и на кои режим е по икономично summer mode или да се настрои горелката да се пали веднъж във денонощието (става въпрос ако е голям боилера)
Последна промяна от Стоян Петришки на вт сеп 08, 2015 10:45 pm, променено общо 2 пъти.
да така е но въпроса как ще е по икономично със по голям или със по малък боилер и на кои режим е по икономично summer mode или да се настрои горелката да се пали веднъж във денонощието (става въпрос ако е голям боилера)
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, прав си - с по-големия бойлер е по-добре. Може да се настрои на по-ниска температура - така по-лесно усвоява топлината, по-лесно се загрява и по-бавно изстива после. Така че няма да сбъркаш, ако избереш 300л бойлер
димитар кисиов - специалист
Разгледаи на каква височина е серпентината особено ако са две .къде се слага датчика и ел нагреватела зада не се тормози автоматиката на горелката.всяка фирма предлага различна конфигорация на мощноста на серпентините това не е за пренебрегване при избора на бойлер
filmatoplo - майстор
Забравих да предопредя , ако бойлера е с 2 серпентини - и горната се ползва са котела , то ще се загрява само горната полувина , което не е целия обем :wink: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: