Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Kirilpm - специалист
atanasov2004 написа:
Колеги привет :) Отдавна следя темата за електрожените. Преди имах голям руски 37кг трансформаторен който продадох щото не искам дископатия и отдавна си мисля за един малък инвертор...Не съм специалист заварчик ама си правих врата, решетка на прозорец на гаража и т.н...Имам много сериозна молба към вас: Моля препоръчайте ми електрожен за домашни работи да не ходя да се моля за дребни услуги...Електрожена ще се ползва за работа максимум 8-10 електрода годишно! По асмата, по оранжерията , счупена мотика и дреболии :-D Хасково ми е на една ръка - живея в Димитровград - Вики-Мики, Вито-Мито и т.н :) или Агро-Маркет, или специалиста от Сандански да търся :? Та ще съм благодарен за съвет за инвертор който ще се ползва САМО! с обикновени електроди 2,5 -3,2мм до 10бр годишно. Благодаря Ви предварително! :)
Вземи си нещо от рода на 140-160 ампера АРК140 или 150 амперовия електрожен на колегата от форума и двете са около 400 лева,не залитай към евтините боклуци ако искаш да ти служи дълго и вярно.
Kirilpm - специалист
Аз искам за тази машинка да запитам http://www.argo-market.com/Products/Details/2546 Някой работи ли активно с такава и става ли за начинаещ в аргонодъговото заваряване,или ще ме обърка с много настройки,понеже в момента е на много добра цена,а искам да се понауча.
fore - майстор
Идеална е точно пък и за начинаещи, ще ти залепне направо !

Вземай без да се замисляш !!! Това е то ! :cool:
Kirilpm - специалист
Благодаря ти за компетентното мнение,ако може да се изкаже и някой,който знае от кое копче се пуска машината ще е добре.Като начинаещ имам впредвид че съм изкарал курс и съм поработил малко с машини на приятели,не съм решил ей така да го взема за поставка.
atanasov2004 - специалист
Благодаря! :) Така ще направя - ще си подаря за Коледа една машинка :wink:
fore - майстор
То е ясно от кое копче се пуска, но по интересното е от кое копче се де-активира.

Иначе всички тук ползват минимум такава машина за домашни цели, щото марковите са над тия 1400 джобни. Та и те знаят от къде се пуска със сигурност.
dadko - майстор
Съгласен. Всеки уважаващ себе си домашен майстор-любител трябва да има в работилничката си такава машинка за 1400-1500 лв.
По два електрода на месец да гори с нея- идеална е.
nikolson - майстор
Всеки от нас има в домашната си работилница по някой по-скъп инструмент. И, вероятно, се гордее, че го има. Не е като само да си купуваме евтинии.
dadko - майстор
Taka e. Аз съм си поставил за цел да се излекувам от вещоманията.Много скъпо заболяване. Но- вчера пак си поръчах едни скъпи приспособления, които най-вероятно ще събират прах... Поне тези от Lidl ме отказаха да им купувам китайските боклуци. Писах в темата- примерa с компресора.
Kirilpm - специалист
fore написа:
То е ясно от кое копче се пуска, но по интересното е от кое копче се де-активира.

Иначе всички тук ползват минимум такава машина за домашни цели, щото марковите са над тия 1400 джобни. Та и те знаят от къде се пуска със сигурност.
Аз не знам къде видя че ще се ползва за домашни цели?Въпроса ми е конкретно към някой,който е работил с тази машина или тази на stahlwerk,но като гледам повечето от тези хора са престанали да пишат във форума.Защо ли се е получило така?

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: