Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
slavi_007 - напреднал
здравейте искам да си направя замаска на пода за да мога да си сложа ламиниран паркет колко дебела да я направя 1-2-3см или по малко
velsi - Почетен майстор
Ще я направиш толкова, колкото е необходимо за да се скрият неравностите. Тяхната големина ще определи и дебелината на замазката.
masteradmin - майстор
Ами като начало определяш най високата точка. Е там замазката трябва да е 0. И по нея пълниш. Колкото по дълъг мастар и нивелир използваш толкова по добре.
StroySum - напреднал
и не забравяй, че всеки сантиметър замазка трябва да съхне поне 4 дни. Иначе ще затвориш влага под ламината и ще стане страшно...
а каква да е пропорцията между цимента и пясака като кофи
vlado0549 - специалист
Може ли да не правя замазка а да наредя някаква суха изолация околу 4см и отгоре направо ламинат?Има в предвид вата,фибран или нещо такова.
Чувал съм че замазка по тънка от 2.5см несе прави защото се пука?
slavi_007 - напреднал
Ами можеш да си налепиш "Фибран" но ще ти излезе много скъпо. То по принцип Фибран-а не е скъп, но лепилото е скъпичко. Но както си решиш, а на замазката е хубаво да и сложиш арматурна мрежа, не е кои знае колко скъпо, но ще стане по-здраво.
leonardo_vd - модератор
vlado0549 написа:
Може ли да не правя замазка а да наредя някаква суха изолация околу 4см и отгоре направо ламинат?Има в предвид вата,фибран или нещо такова.
Чувал съм че замазка по тънка от 2.5см несе прави защото се пука?
Виж това. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
sanig - специалист
ако се слага сух под той как ще се подравни ?
питам защото на мен ми престой също да правя замаска и си мислех дали има друг начин за подравняване на под :?
leonardo_vd - модератор
sanig написа:
ако се слага суха под той как ще се подравни ?
питам защото на мен ми престой също да правя замаска и си мислех дали има друг начин за подравняване на под :?
В по-горния линк е обяснено почти разбираемо как става.

Тема "колко дебела да си направя замаската" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: