• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
Това нещо няма рязане :shock: огромно е и в момента в който пуснах резачката, понеже е пълен със земя камъни и пясък , веригата се изтъпи буквално за 10 секунди...
И довиждане
:evil:
griffin - майстор
Не може ли да се почисти с нещо та да го резнеш?
Kasap - специалист
И ся кво - без подаръци ли останахме...? :?
Фитилчо - майстор
Мито е с голяма водоструйка и пак .... то между корените голу е пълно със земя.
Трима човека са се опитвали и са оставяли.
исля да взема от един приятел MS362 , да купя две вериги, да взема машината за точене и да го щурмувам другият уикенд, да видим...

:shock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Днес с ръце в джобовете ли ходи :sad:
Надявах се, тъй и тъй си там, да окастриш малко коренчета за гладните :cool:
Човекът на когото аз се обадих имаше подобно приключение това лято. Само че, трябваше корена цял да го приберат....
Фитилчо - майстор
Днес ходих с MS250 с една верига само, и след 10 секунди рязане, веригата беше мармалад... а беше току що наточена :shock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Фитилчо написа:
Днес ходих с MS250 с една верига само, и след 10 секунди рязане, веригата беше мармалад... а беше току що наточена :shock:

Егаси якото дърво!
Kasap - специалист
Фитилчо написа:
Мисля да взема от един приятел MS362 , да купя две вериги, да взема машината за точене и да го щурмувам другият уикенд, да видим...

:shock:
Въоръжи се с вериги с прав зъб, че това явно с конвенционална няма рязанката.
npelov - специалист
n_a написа:
Егаси якото дърво!
Че е твърдо - твърдо е, но причината е в пръстта. И аз си затъпих триона (ръчен - бая пот оставих там).
Днес ходих с MS250 с една верига само, и след 10 секунди рязане, веригата беше мармалад... а беше току що наточена
Сори, забравих да спомена... А има и нещо друго - голяма част от корените са под напрежение. Лесно захваща това, с което режеш... И това го пропуснах. Но то има два края - лесен и хубав. Ти явно си се спрял на хубавия. Ама бързо си се предал. Аз като напълних един човал само с помощта на зеге и ръчен трион реших да се пробвам с един глям залък. 30 минути търках с вече тъп трион за едно пънче 20 см в диаметър(15 на 20 елипса по-скоро). Ама успях. Накрая не ми останаха сили и последните 3 см ги взех с една от тухлите - по здрав ритник и се откърти. Трябваше да ме снимат с триона отгоре :).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Вижте, кво :roll: в сряда съм в София и нали си ходя с триончето в раницата, ако го намеря къде ..... хахаха егаси екшъна
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Коренище от явор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: