• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 26
Всички въпроси за вилата.
tuninghuman - специалист
почна се. пети ще има обаче наклон май заради дъгата няма да стане.
изкопано е на добра дълбочина - яко гранитни камъняци - заляти с бетон около 45 см широк и 55 дълбок - следва кофраж утре поръчах и арматурата в петък заливаме. на 15-16 метра ще оставя 3 отвора фи50.
ще попълня с камъни и чакъл за да стане дренаж.
пръстта коят стената трябаж да държи е трамбована и набита с години
мисля че ще стане достатъчно здраво дори и да няма 10 градуса наклон - или греша?
на последна снимка е част от бъдещият плочник - ще я изчистя отгоре
евентуално геотекстил пясък и редя бетоновите павета.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Що ми се струва, че правиш Голямата тераса, там, дето би трябвало да е басейна?!
tuninghuman - специалист
n_a написа:
Що ми се струва, че правиш Голямата тераса, там, дето би трябвало да е басейна?!
хеххехе - има място за него - пустият му басейн обаче ще трбва да почака - не ми е приоритет - а и средствата по него няма да са малко.
Искам по принцип една семпла бъбрекова форма - но в момента а и скоро не виждам да го почвам. Имам да прявя външно измазване, керемиди, вътре имам о6е немалко работа ... по важен ми е баскетбалният кош - много съм запaлен по баскетбола ...
tuninghuman - специалист
готова и излята е стената, тези камъни на снимката които останаха (колкото големината на юмрук) смятам да ги сложа за да запълня пространството - така се прави и дренаж - нали?

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Христо Христов - напреднал
Tuninghuman,току що изчетох цялата тема.Поздравления за начинанието,емоцията,хъса и любовта!!!
За керемидите-препоръчвам Брамак.Моят покрив е с Брамак Класик,доволен съм от качеството.За две зими от 200кв.м. покрив само една керемида се напука,явно от фабричен дефект.Ако решиш да правиш сух монтаж на системата Брамак ще ти помогна със съвети,доколкото мога,защото сам си я монтирах (изгоних "майсторите" и нямаше кой друг).Относно щампованият бетон помисли дали да не го замениш с естествен камък,за да бъде в унисон с прекрасната природа около вилата.Успех! :2thumbs:
tuninghuman - специалист
Христо Христов благодаря за съветите. Благодаря и за предложенат а помощ - ако може6 да качиш някя снимка и да разкажеш за твоето начинание .. с някои съвети какво да и какво не ....

Покрива малко сега на една страна леко остана, че тая площадка ми взе
душата. Тази седмица имам доста работа и малко ще изоставя нещата ... ама само малко.

Не съм се отказал от Брамак, но сякаш нещо тея на Стралджа или гръцките емаилираните много ми допадат ... а и малко цената им е доста по-добра.... но не искам и не смятам да се стискам за качествени материали обаче основният ми проблем и тревога е дали самият покрив ще издържи на тежеста на каквито и да е керемиди? Подпрян е здраво има и 4 зелязни подпори ама ... не знам мамка му ... много тезки тея керемиди на кв. метър бе????
Христо Христов - напреднал
По проект какво покривно покритие е предвидено за вилата?Конструкторът на сградата би трябвало да е изчислил каква тежест би поел покрива на кв.м.За Стралджанските керемиди не съм чувал нищо хубаво за качеството.Ако искаш пиши на ЛС скайп и ще ти пратя някоя снимка,а най-добре пали колата и след два часа сме на покрива O:).
desss - специалист
tuninghuman написа:
тук попаднах и на нещо доста яко - щампованият бетон
някой да има идея какви са цените ориентировъчно?
майка ми си направи такова нещо в двора. добре седи. ама ми е много чудно тоя лак отгоре колко ли време ще изтрае :roll:
струвало й е по 50 лева на квадрат, труд + материали :)
tuninghuman - специалист
desss написа:
tuninghuman написа:
тук попаднах и на нещо доста яко - щампованият бетон
някой да има идея какви са цените ориентировъчно?
майка ми си направи такова нещо в двора. добре седи. ама ми е много чудно тоя лак отгоре колко ли време ще изтрае :roll:
струвало й е по 50 лева на квадрат, труд + материали :)
имаш ли някоя снимки? коя фирма го е правила? доволна ли е?
аз ги смятах - около 120 кв. метра идва площадката - това са 6000лв
хммм
CnapKu - специалист
Мда :) и аз се интересувам от това :?

Всъщност ето на какво попаднах http://www.artbeton-bg.com/produkt11.html :roll:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 26