Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
С голям интерес очаквам да ни разкажеш за тоя виртуален фокус! :-D Иначе по машината липсващи врътки точно пък за пулса - няма!На мен ще ми е интерсно да разбера как бачка машината в 4 -тактовия режим!
gogo7777 - майстор
Ааааа пак ли ти брвее, ако някой го интересува да пита на лични. С такива аматьори като тебе просто не ми се контактува. Уелдераргон ли беше....малиии, виртуален фокус незнаеш :shock:
danaec - специалист
По на пред в темата бях писал за моя неработещ електрожен.Не точно електрожен, но не и инвертор :mrgreen: някъв хибрид.
Та от тая П образна кутия
Изображение

Извадих, дросел с платка.Дросела е почти с големината на трафа
Изображение

Трафа
Изображение

Диодния блок
Изображение
Изображение

Диодите са свързани в единя полюс

Откачените елементи са тиристори, съмнявам се в тях.Утре ако имам време ще ги тествам.
Изображение

Ако на някои е било интересно - добре.Иначе поста може да се премести в коша.
agj - майстор
Kirilpm написа:

А иначе ето това е машинката http://www.argo-market.com/Photo/5300.jpg .
Просто от професионален интерес прегледах по подробно всички копчета и врътки на тая машина !И мога да кажа че като функционалност е пълна скръб !Има абсолютно безсмислени врътки по нея !Стария модел малко по биваше и абсолютен негов аналог е в момента продаващата се машина на Вито ,а тая на Вики-то е още по зле и от двете !
А нали ги сравняваше че си приличали-ами никаква прилика нямат -нито една от трите .Тая на Аргомаркет и на Вики си приличат единствено по цвят и форма .
Искрено ти препоръчвам това :
http://www.stahlwerk-welding.com/1344.html Напълно функционална машина .

Или пък ако толкова държиш да си купиш от Аргомаркет си купи по евтиния вариант на AC/DC.
dragozow - майстор
Виждам че до като ме няма се забавлявате, плюете и обиждате. Безработният аргончик, който се е скарал с всички тук яко агитира за хасковските търговци, продаващи без гаранция, фискален бон и адрес, "професионални машини" на пазара. Всички теми в този форум са отровени и за това никой не иска да пише вече в него. Аз влизам понякога и чета, като съзнателно прескачам раздела "Маталообработване".

Всъщност машината, която се продава при нас е аналог на тази от немския търговец:
http://www.stahlwerk-schweissgeraete.de ... -puls.html
Моделите S в Германия са от друг завод. Пак там има и машини, които ги няма на сайта им, но си се продават, например това:
http://www.argo-market.com/Products/Details/703
Изображение

Препоръката да не се купува или купува нещо, което не си виждал и пробвал е много компетентна и изчерпателна. Аз нямам проблем с това, че някой ще купи машина от Вики-б, Vito, Viki, Bulpower, AIG, Редко, GMK, Struna или някой друг. Многократно съм казвал че нямам желание да рекламирам и продавам във форума, слава богу нямам и нужда. Съфорумци имат такива машини и ако искат ще споделят. При нас може да се пробва, като не се сърдим на никой, че пробва и не купува. Даже напротив, събирам всякакви мнения за машините, благодарение на които до сега са внесени много невидими за клиента подобрения. Може да се пробва и повече от една машина, да се правят сравнения и т.н. При нас ще получите нормално отношение, голяма гаранция, фискален бон, инструкция за експлоатания, декларация за съответствие и бърза реакция при проблем с машината. Машините отговарят на написаното, а именно, че като пише 200А/60% са толкова, а не при написани 200 да са 130А/20%. Отделно който ми се е обадил все е взел отстъпка, подарък или друго, стига машината да не е намалена преди това. При нас няма да получите диплома за заварчик или умения за работа с машината, това се учи на курсове и с практика. Опитната ръка и усета към машината се учи именно с практиката. Ако някой, който не е пипал заваръчен апарат си мисли че с купуването на AC/DC на втория ден ще почне да поправя джанти, греши. Аз не греша обаче, че не влизам тук, защото сте се изяли и нямам време да чета теории на конспирациите. Телефона ми го има на много места, но все пак... 0898798624, Калоян. Ако не вдигна, след малко ще ви набера.
Аха ето къде се е правел въпросния Stahlwerk от снимката. Аз си мислех, че се сглобява с части от тук и там и само кутията му е от Stahlwerk. Имам някои въпроси за тази машина.
1. Може ли да заварява без газ?
2. Каква тел използва (като дебелина)?
3. Може ли ПВ- то на машината да се "увеличи"?
profesionalist_wood - майстор
Чувал съм че някакъв щеф турчин ги продавал по немско Сталверк и все давал отстъпки на нашенци докато на дойчовци не
agj - майстор
dragozow написа:
Виждам че до като ме няма се забавлявате, плюете и обиждате. Безработният аргончик, който се е скарал с всички тук яко агитира за хасковските търговци, продаващи без гаранция, фискален бон и адрес, "професионални машини" на пазара. Всички теми в този форум са отровени и за това никой не иска да пише вече в него. Аз влизам понякога и чета, като съзнателно прескачам раздела "Маталообработване".

Всъщност машината, която се продава при нас е аналог на тази от немския търговец:
http://www.stahlwerk-schweissgeraete.de ... -puls.html
Моделите S в Германия са от друг завод.
Препоръката да не се купува или купува нещо, което не си виждал и пробвал е много компетентна и изчерпателна. .
Не знам що винаги все хасковските търговци са ти виновни !? И къде пък видя че агитирам да се купува от тях !Съвсем други машини предложих на колегата да си купи !Ама то е така когато си бесен ,дори не можеш и да четеш ,та даже и не можеш и да броиш !Щото ако можеше нямаше да наричаш тая машина: http://www.stahlwerk-schweissgeraete.de ... -puls.html - аналог на твоята !Никакъв аналог не е ! Видно е дори и за децата ,че една четвърт от врътките ги няма на твоята !Скупени са! Освен това ,едва ли щe можеш да ми кажеш каква е функцията на Start Cur. т.е. Стартовия ток на твоята машина!?
Щото аз мога да ти кажа - функцията е никаква т.е. тая врътка е напълно безсмислена!Не знам защо стои там ,но не се вписва в схемата на останалите настройките по никакъв начин!
Долния ляв потенциометър е също леко безсмислен!Машината наистина има нужда от регулировка на честотата на АС, но защо е само до 60Нz.? Смисъл от врътката ще има ако честотата е регулируема до поне 150Нz. т.е. функцията е добре е замислена но лошо осъществена !
Може би ти сана ясно че точно "Безработният аргончик" :lol: няма как да го цакаш с топла бира ! :lol: На мен ми е напълно достатъчно да погледна само панела с бутони и врътки и да преценя колко функционална е една машина ! Стария модел на АС/DC пулсовата машина Stahlwerk беше близка до тая която продаваш , НО само по брой бутони и врътки и иначе настройките на машината т.е. функционалността на Stahlwerk-а беше много по добра!А с моделите S ,твоя колега турчин от немско ,доста се е развил в положителна посока!
Ми това е !Кой разбрал разбрал !Спирам да тровя форума, :-D по точно темите по заваряване !!!Е най сетне успя да ме изгониш !Сега доволен ли си !? Но поне ще си почивам и само ще чета и ще се уча да заварявам виртуално! :-D ....и да търся виртуалния фокус ! :-D :-D
Последна промяна от agj на вт сеп 15, 2015 10:49 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
"Безработният аргончик"
:lol: това ми хареса
Ако искаш ела при мене /търсим двама заварчика и един монтажник за Моховце/, тамън ще те науча на пулсовото заваряване.....белким откриеш виртуалният фокус :lol:
Kirilpm - специалист
danaec написа:
По на пред в темата бях писал за моя неработещ електрожен.Не точно електрожен, но не и инвертор :mrgreen: някъв хибрид.

Ако на някои е било интересно - добре.Иначе поста може да се премести в коша.
Интересно е преди време се бях заел да изправям моя електожен,но понеже нямах дросел,нямах и кондензатори се отказах.При този ми прави впечатление че радиаторите на диодите са много хилави,трябва ти нещо от този род за да работят дълго и безпроблемно,един вентилатор също няма да е излишен.http://content.onliner.by/forum/acc/702 ... d22f5a.jpg
Колкото до аргоновия апарат ми е интересно дали новия модел от сайта на Stahlwerk ще се внася в България?Щом е по-добър предполагам,че ще има интерес.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: