• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
Kirilpm - специалист
kuger написа:
Тука някой спомена, че втечнената газ не гори. Нека ми обясни как, аджеба, ще я държи втечнена при атмосферно налягане? Щом е толкова сигурен, що не счупи вентил на пълна газова бутилка и подаде искра, ще ми е интересно какво ще се случи! Айде, стига глупости, някой виждал ли е разпрана газова бутилка? Аз да, и се радвам, че не е станало около мен!
При счупен вентил мога и запалка да подам,ще замръзне за секунди.Разберете че при голям теч на газ всичко замръзва.Довери се на ivanovbg,ако не ми вярваш на мен,той има доста голям опит и знания и като казвам знания имам впредвид теория и практика,а не като знанията на тинки.Ако тази зима ми попадне кола с газ за ремонт и е по-студено мога да ти снимам течна газ при атмосферно налягане,просто отказва да се изпари от бутилката,изпускам от кранчетата докато падне налягането свалям сондата,а вътре се мъдри "газта",след монтажа на новата сонда колата мина 50км без да свърши газта.Друг прост експеримент откачи медната тръбичка за високо налягане при спряно кранче и после леко отвори кранчето,всичко около нея ще побелее и ще замръзне.Газта както и бензина се палят при определна гориво-въздушна смес,съвсем смело можеш да пуснеш цигара в кофа с бензин,ще огасне,но бензиновите пари са друга бира.Газта прави пожари при теч от ниското налягане,но преди да направи пожар мирише доста дълго време.Газовата бутилка в една кола на газ гърми след бензиновия резервоар.Който иска да не гръмне да си вземе дизел или нещо,което върви на мазут. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=5Yk5pUfpld0
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
...А тия с катраниците да не са по-добре от към багажник......една газова бутилка да не е по-голяма от ...
Не знам от какво е по-малка, но пък си трябва още една бутилка - за пожарогасителя.
За предпочитане двойно по-голяма от газовата бутилка. :lol:
Не били горели ... горят си кат пичове.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xlKwDamHdDY[/youtube]
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Не били горели ... горят си кат пичове.
Хидразин, стига така - не си прав. Ако си мърльо и ти тече газ, а от там се запали и от ниското налягане, никой не ти е виновен, че не спазваш елементарни правила за експлоатация на машина. А пожарогасител си длъжен да имаш. Аз имам и го държа в багажника.
jekasus - майстор
То май, само в последния случай гръмна бутилката.
Всички други случаи е като оставиш двигател без масло и да плюеш после, че е бил боклук... :-D
lov - майстор
Хидра всички горят дали е нафта бензин или газ все е едно. Интересното в случая че западните застрахователни компании на базата на собствени проучвания са отчели че риска от експлозия при катастрофа е по голям при бензиновите. За съжаление не мога да дам линк но основния довод е че при газта съотношението газ въздух е в много по тесни граници от колкото на бензина. Дори при пробив на бутилката газта изтича и гори на факел и след свершването и не може да последва експлозия. А точно обратното се случва при пробит резервоар дори по често екплозията настъпва преди да е изтекло всичкото гориво. А последствията са още по лоши защото взрива разпръсква това гориво.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
...
Стига се излага. Преди да стане нещо подобно, дълго ще е мирисало на газ. В Русия не само колите си правят хората на газ, ами имат и централна газификация. И инцидентите, макар и гръмки, са много малки. Дай тогава да си спра и тока у нас, да не би да стане късо и да ми се запали домът?
lov написа:
...
Аерозолите винаги са по-опасни от течното гориво.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Стига се излага. Преди да стане нещо подобно, дълго ще е мирисало на газ.
Ем ако му запушен носа на човека......
gogo7777 - майстор
но пък си трябва още една бутилка - за пожарогасителя.
Аааааа клипчета разни :lol: Аз па гледах как един щъркел си застъпи главата и си я откъсна....Ама вас и от бойлера ви е страх,...от казана за ракия шубе ли ви е? :-D
Последна промяна от gogo7777 на чет сеп 17, 2015 2:03 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: