Нека намерим най-тънките цени.
vasko9999 - специалист
Много пъти се повтарям "белким" някой ме чуе.Маркуча (лидълския) е с вътрешен диаметър някъде ф 6-7 мм и на 10 метра дължина на изхода няма нито налягане нито дебит,става за гуми и балони.Купувате си 4-5 метра гумен маркуч(аз съм с 4 метра все пак компресора е на колелца) за въздух(около 1.20 лв. метъра), с ВЪТРЕШЕН ДИАМЕТЪР 10 мм. и двата накрайника( мъжкия и женския бързите връзки - не знам точно как се казват) и те съответно с ВЪТРЕШНО Ф10 мм. и що годе накрая ще имате работещ гайковерт.Аз с моя миналогодишния съм нямал проблеми с развъртането никога но таз годишните ми се видяха "кекави", само дръжката са облекли с някакво гумено покритие.Май в последно "задържат" цените а намалят качеството.
Последна промяна от vasko9999 на пет сеп 18, 2015 11:50 am, променено общо 1 път.
fore - майстор
За маркуча който е комплект към компресора ли говориш или за тези които се продават отделно в Лидл ?
Последна промяна от fore на пет сеп 18, 2015 12:08 pm, променено общо 1 път.
vasko9999 - специалист
fore написа:
За мъркуча който е комплект към компресора ли говориш или за тези които се продават отделно в Лидл ?
И двата са еднакви.
fore - майстор
А готови няма ли ?
Тия накрайници и маркуч от къде се купуват ?
Последна промяна от fore на пет сеп 18, 2015 12:08 pm, променено общо 1 път.
vasko9999 - специалист
fore написа:
А готови няма ли ?
Тия накрайници и мъркуч от къде се купуват ?
В стройтелните хипермаркети(баумакс,алати,практикер,бриколаж и др.),също и в по- големи квартални железарии.Маркуча за въздух е около 1.20лв метъра,едната снадка женската е 10 лв(беше хубава ,италианска някаква,закопчва много добре),мъжката беше 2-3лв( райдърска) и две скобички по 20 стотинки да стисните маркуча към накрайниците.
fore - майстор
Действително в упътването на верта са казали за маркуча да е мин-9 мм. Тогава защо тия на 25 литровият компресор за дали по тънак маркуч ?
Вероятно на 50 литровият е по дебел ако има в комплекта изобщо. Но той не е предвиден за нашият пазар.

Никой не каза за съединителлят на перфоратора -има ли изобщо ?

Този маркуч колко му е вътрешният диаметър ? Нещо не мога да разбера как се чете.

http://www.onlinemashini.bg/marku4-za-k ... f-rd/13363
phantom_ - специалист
И аз си го взех този гайковерт но нещо с тоя маркуч спираловидния не работи добре,ще купя друг и ще го сменя пък да видим :? А в Румъния имат промоция и на въздушна тресчотка мисля да отскоча утре да я видя.
пишман_майстор - майстор
8мм вътрешно, 12мм външно, аз така го разбирам. Аз ще си правя ресивър за въздух от една газова бутилка 50лт, ще свържа компресорчето от едната страна на бутилката ( ресивъра) а от другата с голямо фи маркуч-в гайковерта. Трябва стане по-ефективен така според мен.
vasko9999 - специалист
пишман_майстор написа:
8мм вътрешно, 12мм външно, аз така го разбирам. Аз ще си правя ресивър за въздух от една газова бутилка 50лт, ще свържа компресорчето от едната страна на бутилката ( ресивъра) а от другата с голямо фи маркуч-в гайковерта. Трябва стане по-ефективен така според мен.
10мм вътрешно,а външно колкото дойде.Идеята за допълнителната бутилка е нож с две остриета,в смисъл имаш повече обем въздух,но го помпиш с малки двигател и бутало за 24 литрова бутилка,така увеличаваш с200% обема на въздуха който трябва да напомпиш( става 74 литра).Да не стопиш буталото(компресора си загрява доста при продължителна работа) в книжката пише,че трябва едиси колко време да почива м/у включванията.За тази цел има двубутални компресори .Ти сам си поемаш риска.
nikolson - майстор
Български маркуч от едновремешните, плюс фитинги и т.н. за мене е по-добро решение от спираловидните.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: