Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ironman - помощник
Искам да попитам какво е това улучно съоръжение, монтирано под ръба на наклонения покрив, за което четох тук http://valforce.eu/remont-pokrivi/podmiana-uluci/ . Улуците не се ли монтират стандартно там? Пише, че самите улуци не се виждат толкова, а аз искам точно такъв ефект. Ако някой знае за какво става въпрос, ще съм много благодарен ако ми разясни.
kozl - майстор
Съоръжение - дрън, дрън. Покрив без стреха с бордове над стените и скрити улуци и водосточни тръби.
Или пък покрив в стил Гауди с уникална отточна система. То и къщите на Гауди в Барселона са уникатаи и се чака на опашка за оглед :lol:
Имам снимки на улуци качени на около метър от края на стрехата по посока билото, но са грозно видими и площа под улука си откапва на улицата. Но и такова съм видЕл.
botev_fen - напреднал
За да не отварям нова тема , ще питам тук. Започна реконструкцията на покрива ми и дойде време да помисля за някой неща.
Първо - какво подпокривно фолио да сложа под керемидите? Нещо което да не е много скъпо , но да не е и обикновен найлон дето се казва.
Второ - Какви улуци да закупя? Чувам добри мнения и за ПВЦ и за ламаринените. Като че ли по ми харесват ПВЦ-то.

АКо някой е запознат с цените бих бил благодарен да каже за какво да се настроя. Ето един аматьорски чертеж на къщата, ако може някой които разбира да каже, какви чаркове трябва да се закупят( казанчета мазанчета, ъгли, тапи и т.н.)

Може да са ми глупави въпросите , но предпочитам тук да ми обясните, от колкото някой баш майстор да ме налъгва.

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (8.45 KиБ) Видяна 5166 пъти
botev_fen - напреднал
Ще се постарая днес, след работа да снимам.
don_dzatara - специалист
Здравейте, и аз имам същия въпрос, иначе казано плюсове и минуси за PVC и калайдисаните. Благодаря.
ivanovbg - майстор
Еми след две години експлоатация миналогодишната градушка надупчи ПВЦ-то и ги смених с поцинковани. Дойдоха на място с един камион и ми ги огънаха на дължината която ми трябваха. Монтажа си беше мой. От другата страна на къщата са поцинковани, скопчани без калай на 15 години някъде и не са протекли още.
Повече ПВЦ никога, хем много по скъпи хем не държат на град. Града беше като джанка.

:partyman:
kozl - майстор
За материал - поц.ламарина+ПВЦ покритие. За изпълнение - изтегляне на място ако е възможно с минимум снадки.
Пластмасовите лесно и бързо се монтират, не корозират, но още първата година губят еластичност и стават лесна мишена за дупчене от градушка. А когато градушката е с размер на курабия, улуци и водосточните тръби стават на пихтия.
Изображение
VLADO66 - майстор
С тая курабия металните улуци ще станат на кроасани. :wink:
Svetoslavoff1 - майстор
kozl написа:
За материал - поц.ламарина+ПВЦ покритие. За изпълнение - изтегляне на място ако е възможно с минимум снадки.
Пластмасовите лесно и бързо се монтират, не корозират, но още първата година губят еластичност и стават лесна мишена за дупчене от градушка. А когато градушката е с размер на курабия, улуци и водосточните тръби стават на пихтия.
Изображение
Ще си позволя да не се съглася с теб за еластичноста. Имам на вилата на Деворекс, над 7г. Снемал съм ги няколко пъти - за обработка на челни дъски, за ремонт на покрив. С улуците проблем не съм имал, но имам скоби със счупени закопчалки. Отдавам го на това, че зимата ги снемах за ремонт на покрива и може би за това са били по-крехки. Моят избор е обусловен от това, че тази система позволява всичко да си правя сам и дава известна гъвкавост. Скоро ми се наложи да преконфигурирам едно водоотвеждане и стана много бързо и лесно. А ако/като се потрошат от градушка за 100-150лв ще си ги възстановя сам, макар че както удачно спомена Владо, дали ще станат на пихтия или кроасани :)
Но ако са на височина и ще бъдат в конфигурацията както при началния монтаж дълго време, може би наистина метални на цели дължини и с пвц покритие да са по-добрия избор.

Тема "Подмяна на улуци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: