vasko9999 написа: 10мм Да не стопиш буталото(компресора си загрява доста при продължителна работа) в книжката пише,че трябва едиси колко време да почива м/у включванията.За тази цел има двубутални компресори .Ти сам си поемаш риска.Това пък къде го прочете при положение, че двигателя е с работен режим S1 и няма нужда от почивки. Факт е, че загрява само докато напълни 24 литровия ресивър, но не е толкова фатално. Когато работя повече с него му пускам допълнителен вентилатор с цел избегна прегряване. По принцип варианта за още една 50 литрова бутилка съм го обмислял доста пъти и единствения проблем са ми финансите. Идеята ми е да мога да ползвам машини изискващи по-голям дебит и да я разнасям нея за помпене на гуми и дребни неща, защото ще е по-лека. Не би било проблем да се сложи допълнителна бутилка, но първоначалното пълнене от 0 до 8 атмосфери не трябва да става наведнъж, защото това са си около 4мин и 30сек работа без спиране и това ще доведе до бързо износване. При използване на гайковерт по време на паузите да допълни бутилките 30-40 сек едва ли би било фатално.
Нека намерим най-тънките цени.
anabolicbeast
- специалист
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
Tiger221
- специалист
Аз имам готова направена бутилка,но не съм имал нужда да я включвам никога. За включване според мен е най-удачно,да се включи челно на бутилката,където има една тапа,а допълнителната бутилка е достатъчно да има само един отвор с кранче.И да се ползва само когато има нужда.А другото няма смисъл да се променя.
koveslav
- майстор
fore написа:Действително в упътването на верта са казали за маркуча да е мин-9 мм. Тогава защо тия на 25 литровият компресор за дали по тънак маркуч ?Защото 25л компресор няма работа с гайковерт....Ако спазваме стандартите и купуваме компресор,който се окомплектова фабрично с маркуч и накрайници подходящи за верта,никога няма да имаме проблеми нито с единия нито с другия уред(компресор и верт).
Вероятно на 50 литровият е по дебел ако има в комплекта изобщо. Но той не е предвиден за нашият пазар.
Никой не каза за съединителлят на перфоратора -има ли изобщо ?
Този маркуч колко му е вътрешният диаметър ? Нещо не мога да разбера как се чете.
http://www.onlinemashini.bg/marku4-za-k ... f-rd/13363
Видях въпроси за смазването-пневматичните инструменти изискват масло с нисък вискозитет,далеч по-нисък от 10W40,да не говорим за 15W40. За безпроблемна работа и лесно развъртане при всякакви околни температури,аз бих препоръчал в омаслителя за въздух да се добавя тънко масло за шевни машини или специално такова.В страничната пробка на ударния механизъм периодично капвам 15W40 и нямам проблеми.Моя пистолет е друга марка,но устройството на всички е едно и също.
Пневмомоторите имат устройството на лопаткови помпи.Лопатките(суперлеки-или от графит или от материал подобен на текстолит) трябва да се движат свободно в каналите на ротора и да пропадат надолу дори от собствената си тежест,за да тръгва безпроблемно пневмодвигателя.След развъртане ги изхвърля центробежната сила.Всяко склонност на смазката във въздуха към сгъстяване,пречи на това....
mitko64
- майстор
fore написа:Големият перфоратор има ли съединител ? Защото като гледам клипът на малкият не виждам такъв. А механиката им е подобна отпред.Има със сигурност. Лани го гърчих с ударна(SDS) боркорона Ф40, три отвора в един трегер 25 см.- та заклещваше често и съединителят хъркаше здравата. Само не знам на колко Nm e настрон. Предполагам и малкият има, иначе как ще мине TUV за продажба.
fore
- майстор
И снимката видях вчера и прочетох коментара ти. Обаче изобщо не съм включил какво искаш да кажеш. А само че си го разпарчотосал.
Ясно !!!
Я кажи ти с какъв маркуч действаш на тоя 25 литров компресор ???
Да не отида на вилата и да сглобя системата и да се чудя защо не развива. Понеже ги купих.
Гледах в Евромастера в Илиенци за 45 кинта-15 метра на 1 см вътрешно, обаче за сега не ми се дават-готов с връзките. Ще пробвам с оригиналният.
Какво да очаквам ?
Ясно !!!

Я кажи ти с какъв маркуч действаш на тоя 25 литров компресор ???
Да не отида на вилата и да сглобя системата и да се чудя защо не развива. Понеже ги купих.
Гледах в Евромастера в Илиенци за 45 кинта-15 метра на 1 см вътрешно, обаче за сега не ми се дават-готов с връзките. Ще пробвам с оригиналният.
Какво да очаквам ?
Tiger221
- специалист
http://goodprice.bg/product/1675/markuc ... 6-mra.html
Ето такъв е моят или нещо подобно. 10мм вътрешен диаметър и с дължина 10метра,ако е по-малка дължината няма осезаема разлика,но за сметка на това не е много практично да е по-къс . Оригиналният маркуч към компресора не съм го пробвал,защото вече го имах този маркуч заедно с гайковерта от по-рано,а и преди съм го пробвал с подобни и нищо не става.А и на оригиналният бързите връзки са с много малко сечение,става само за помпане на гуми.
Ето такъв е моят или нещо подобно. 10мм вътрешен диаметър и с дължина 10метра,ако е по-малка дължината няма осезаема разлика,но за сметка на това не е много практично да е по-къс . Оригиналният маркуч към компресора не съм го пробвал,защото вече го имах този маркуч заедно с гайковерта от по-рано,а и преди съм го пробвал с подобни и нищо не става.А и на оригиналният бързите връзки са с много малко сечение,става само за помпане на гуми.
lov
- майстор
Относно с маркучите ако не ви е оборудвана работилница като хората тези спиралните повече пречат от колкото помагат. Трябва да ти виси от тавана до работното място. Налага ли се да го оставяш по земята и почва едно прескачане и като го сриташ така хубаво се оплита че после ти трябва още двойно време да го оправиш. За това по добре обикновен каучуков маркуч пък спиралния кога помпаш гуми или да продухаш нещо.
Форе за развиването със сигурност ще развива ако имаш налягане и що годе дебит но удара няма да е силен тоест отпада най убавото нещо на тази техника.
Форе за развиването със сигурност ще развива ако имаш налягане и що годе дебит но удара няма да е силен тоест отпада най убавото нещо на тази техника.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература