Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pipilica - майстор
Благодаря.
Тия дни пускам вентилатора.
alantion - специалист
Днес е Лазаров ден. Направих зареждане на сушилнята ,като се надявам за Великден да са готови!

Прикачен файл

20150404_183812 [640x480].jpg
20150404_183812 [640x480].jpg (84.82 KиБ) Видяна 9134 пъти
alantion - специалист
Времето се затопли ,но биричката тръгна а за нея също трябва хубаво мезе. Малко е рисковано ,ноаз реших да опитам с още едно зареждане . Дано се получи...

Прикачен файл

20150505_202641 [640x480].jpg
20150505_202641 [640x480].jpg (91.83 KиБ) Видяна 9061 пъти
шоп - майстор
:prayer: :prayer: :prayer:

БРАВО колега!
шапка ти свалям, чест и почитания за мерака, който пожела да споделиш тук!!!

Затова съм фен на този форум, защото има колеги, които показват със снимки какво правят, за разлика от други с 3000-7000 мнения без нито една снимка какво са направили сами!!!

Успехи!
ludiagsm - специалист
alantion написа:
Iliev Labs написа:
БРАВО!
Цар си!
Даваи и рецептите.

Рецептите са обичайни.Няма нещо по-различно от домашно приготвените .
Супер е много блаходаря :-)

За малките рибици : При тях се теглят поотделно и се обмазват с 35 грама сол за килограм .Слагат се в тава и в хладилник,като всеки ден се обръщат .Така 10 дни. Изваждат се и се натепват със смес от: червен пипер100гр.,чимен 100гр и чубрица 50 грама.Окачат се на кукички в сушилнята и се исчакват 7-8 дни .Преценя се на вкус за твърдост и ако е необходимо ,още ден ,два .След това се вадят и се слагат в хладилника,за консумация.Режат се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МНОГО ОСТЪР НОЖ НА ТЪНКО . Да ви е сладко!
Супер е много благодаря :)
Да питам за вентилатора, имам няколко останали стари но те са около 2 вата с тях ще стане ли или да търся други.
Славей Иванов - помощник
ludiagsm написа:
alantion написа:
Iliev Labs написа:
БРАВО!
Цар си!
Даваи и рецептите.

Рецептите са обичайни.Няма нещо по-различно от домашно приготвените .
Супер е много блаходаря :-)

За малките рибици : При тях се теглят поотделно и се обмазват с 35 грама сол за килограм .Слагат се в тава и в хладилник,като всеки ден се обръщат .Така 10 дни. Изваждат се и се натепват със смес от: червен пипер100гр.,чимен 100гр и чубрица 50 грама.Окачат се на кукички в сушилнята и се исчакват 7-8 дни .Преценя се на вкус за твърдост и ако е необходимо ,още ден ,два .След това се вадят и се слагат в хладилника,за консумация.Режат се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МНОГО ОСТЪР НОЖ НА ТЪНКО . Да ви е сладко!
Супер е много благодаря :)
Ситна или едра сол колега,щото като ги гледам тези вкусотии не издържам повече.... :? :wallbash:
koveslav - майстор
alantion написа:
......Опитах без пресоване-кълцаната луканка стана като "Петроханка"-безформена. Ако се пресова(мердани),се оформя и има "търговски " вид.Това е разликата.
Според това,което са ме учили старите,дупченето с игла на червото и валирането се прави,за да се изваждат въздушните мехури оставащи при пълненето. Така се елиминират възможностите за гнилостни процеси,мухлясвания и т.п. във вътрешността на изделието Т.е. не става въпрос за търговския вид на луканката,а за здравето ни! Докато се валира се овалва и в брашно,за да се попие избиващата мазнина,която пък иначе може да граняса,а и за да се запечатат отворчетата,които сме направили.
miroki - майстор
Нещо не е наред с този вентилатор. На снимките е показан 8 см. вентилатор 12 v.
Те са около 1,5-2 W. А не 20.
Имам такъв пред мен 12v и 0,12A.
По-важно е потока, който прави. Моя е 23,2 CFM поне според опаковката (кубичен фут в минути, 1CFM=28,3 л/м) или 11 л/с.
Ако е вярно, че трябва 0,1 м/с въздушен поток, както писа колегата. Което е 10 см/с. В кутия 40 на 40 ще трябват 16 литра/с.
Което е вентилатор 34 CFM около 2 вата.
Нещо като този:
http://iskampc.com/index.php?dispatch=p ... t_id=17714
Или аз нещо бъркам сметката или не е 20 вата, или не трябва 0,1м/с.
Някой, ако помогне ще съм благодарен.
Също, ако автора на темата може да каже, колко ампера пише на неговия вентилатор от 12 волта.
ivanganev - помощник
Здравейте,

според вас ако се сложи вентилатор за баня няма ли да е по-ефективно. 14W - 95 м3/ч примерна характеристика.

Прикачен файл

фан.jpg
вентилатор 14w
фан.jpg (1.54 KиБ) Видяна 8565 пъти

Тема "Сушилня за колбаси,пъстърма ,риба,пиле и други ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: