Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pipilica
- майстор
39 мнения в "Сушилня за колбаси,пъстърма ,риба,пиле и други ..."
шоп
- майстор
- Мнения: 9915



БРАВО колега!
шапка ти свалям, чест и почитания за мерака, който пожела да споделиш тук!!!
Затова съм фен на този форум, защото има колеги, които показват със снимки какво правят, за разлика от други с 3000-7000 мнения без нито една снимка какво са направили сами!!!
Успехи!
ludiagsm
- специалист
- Мнения: 359
alantion написа:Супер е много благодаряIliev Labs написа:БРАВО!
Цар си!
Даваи и рецептите.
Рецептите са обичайни.Няма нещо по-различно от домашно приготвените .
Супер е много блаходаря![]()
За малките рибици : При тях се теглят поотделно и се обмазват с 35 грама сол за килограм .Слагат се в тава и в хладилник,като всеки ден се обръщат .Така 10 дни. Изваждат се и се натепват със смес от: червен пипер100гр.,чимен 100гр и чубрица 50 грама.Окачат се на кукички в сушилнята и се исчакват 7-8 дни .Преценя се на вкус за твърдост и ако е необходимо ,още ден ,два .След това се вадят и се слагат в хладилника,за консумация.Режат се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МНОГО ОСТЪР НОЖ НА ТЪНКО . Да ви е сладко!

- Мнения: 9
Да питам за вентилатора, имам няколко останали стари но те са около 2 вата с тях ще стане ли или да търся други.
Славей Иванов
- помощник
- Мнения: 16
ludiagsm написа:Ситна или едра сол колега,щото като ги гледам тези вкусотии не издържам повече....alantion написа:Супер е много благодаряIliev Labs написа:БРАВО!
Цар си!
Даваи и рецептите.
Рецептите са обичайни.Няма нещо по-различно от домашно приготвените .
Супер е много блаходаря![]()
За малките рибици : При тях се теглят поотделно и се обмазват с 35 грама сол за килограм .Слагат се в тава и в хладилник,като всеки ден се обръщат .Така 10 дни. Изваждат се и се натепват със смес от: червен пипер100гр.,чимен 100гр и чубрица 50 грама.Окачат се на кукички в сушилнята и се исчакват 7-8 дни .Преценя се на вкус за твърдост и ако е необходимо ,още ден ,два .След това се вадят и се слагат в хладилника,за консумация.Режат се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МНОГО ОСТЪР НОЖ НА ТЪНКО . Да ви е сладко!


koveslav
- майстор
- Мнения: 2216
alantion написа:......Опитах без пресоване-кълцаната луканка стана като "Петроханка"-безформена. Ако се пресова(мердани),се оформя и има "търговски " вид.Това е разликата.Според това,което са ме учили старите,дупченето с игла на червото и валирането се прави,за да се изваждат въздушните мехури оставащи при пълненето. Така се елиминират възможностите за гнилостни процеси,мухлясвания и т.п. във вътрешността на изделието Т.е. не става въпрос за търговския вид на луканката,а за здравето ни! Докато се валира се овалва и в брашно,за да се попие избиващата мазнина,която пък иначе може да граняса,а и за да се запечатат отворчетата,които сме направили.
miroki
- майстор
- Мнения: 2232
Нещо не е наред с този вентилатор. На снимките е показан 8 см. вентилатор 12 v.
Те са около 1,5-2 W. А не 20.
Имам такъв пред мен 12v и 0,12A.
По-важно е потока, който прави. Моя е 23,2 CFM поне според опаковката (кубичен фут в минути, 1CFM=28,3 л/м) или 11 л/с.
Ако е вярно, че трябва 0,1 м/с въздушен поток, както писа колегата. Което е 10 см/с. В кутия 40 на 40 ще трябват 16 литра/с.
Което е вентилатор 34 CFM около 2 вата.
Нещо като този:
http://iskampc.com/index.php?dispatch=p ... t_id=17714
Или аз нещо бъркам сметката или не е 20 вата, или не трябва 0,1м/с.
Някой, ако помогне ще съм благодарен.
Също, ако автора на темата може да каже, колко ампера пише на неговия вентилатор от 12 волта.
Те са около 1,5-2 W. А не 20.
Имам такъв пред мен 12v и 0,12A.
По-важно е потока, който прави. Моя е 23,2 CFM поне според опаковката (кубичен фут в минути, 1CFM=28,3 л/м) или 11 л/с.
Ако е вярно, че трябва 0,1 м/с въздушен поток, както писа колегата. Което е 10 см/с. В кутия 40 на 40 ще трябват 16 литра/с.
Което е вентилатор 34 CFM около 2 вата.
Нещо като този:
http://iskampc.com/index.php?dispatch=p ... t_id=17714
Или аз нещо бъркам сметката или не е 20 вата, или не трябва 0,1м/с.
Някой, ако помогне ще съм благодарен.
Също, ако автора на темата може да каже, колко ампера пише на неговия вентилатор от 12 волта.
Тема "Сушилня за колбаси,пъстърма ,риба,пиле и други ..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!