Всичко за дърводелството
Здравейте,

Става въпрос за едно старо стенно огледало с дървена рамка. Огледалото бе изтървано, при което дървото на места се спука, а на други - направо се отчупи. Прилагам снимки.

Искам по някакъв начин да го оправя и да добие възможно най-близък до оригиналния си вид. Не е нужно да е перфектно, просто трябва да е сравнително здраво и на пръв поглед да не изглежда счупвано.
Предполагам първо трябва да залепя счупените повърхности (с какво?), а след това да замаскирам пукнатините доколкото е възможно (пак с какво?).

Материята не ми е много ясна, така че всякакви съвети и насоки ще са ми от полза. Благодаря предварително!

Прикачен файл

ogl-01.jpg

Прикачен файл

ogl-02.jpg

Прикачен файл

ogl-03.jpg

Прикачен файл

ogl-04.jpg
rositodor - специалист
Ако дървената рамка не беше толкова изядена от червеи и други такива гадове,можеше да се оправиш сам,но сега ти трябва професионална помощ(реставратор),който освен че ще го залепи,ще заздрави цялостно рамката(защото е изядена)...... :yawinkle:
griffin - майстор
Може да залепиш парчетата с дърводелско лепило като намажеш всяка слепвана повърхност с четка и притиснеш поне за половин час, после пукнатините може да се запълнят с оцветен восък по брикомагазините би трябвало да има.
rositodor написа:
но сега ти трябва професионална помощ(реставратор),който освен че ще го залепи,ще заздрави цялостно рамката(защото е изядена)...... :yawinkle:
Опасявах се от това :) Добре, а можеш ли да ми препоръчаш реставратор за Варна? И по-важното - как варират цените за подобна услуга, ориентировъчно?
rositodor - специалист
Nicx написа:
rositodor написа:
но сега ти трябва професионална помощ(реставратор),който освен че ще го залепи,ще заздрави цялостно рамката(защото е изядена)...... :yawinkle:
Опасявах се от това :) Добре, а можеш ли да ми препоръчаш реставратор за Варна? И по-важното - как варират цените за подобна услуга, ориентировъчно?
Нямам наблюдения(не ми се е налагало) :? ....

https://grad.bg/varna/%D0%A0%D0%B5%D1%8 ... 0%BB%D0%B8 ....виж тук....
nikolson - майстор
Има препарати за направи сам и професионална реставрация. Обикновено, реставрацията на икони се прави от художници-реставратори. Мисля, че в състоянието, в което е рамката ще е скъпа услугата. Залепването е най-лесната част. Заздравяването на дървото е по специфично, но с търпение може и сам човек да го направи.

Тема ""Реставриране" на дървена рамка на огледало?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: