Нека намерим най-тънките цени.
Фитилчо - майстор
Понеже сме в тема, някой гледал ли е направисисам система да прибира маркуча към тавана, щото ако е фикс, няма да е много удобно
fore - майстор
Ще видя моят гумаджия от къде се е снабдил с маркуча си. И ще се разходя до Практикер да видя за готови двуслойни. Не ми се прави нещо моя сглобка, но ако се наложи...........
lov - майстор
Фитилчо написа:
Понеже сме в тема, някой гледал ли е направисисам система да прибира маркуча към тавана, щото ако е фикс, няма да е много удобно
Комшията си е направил цяла инсталация от поцинковани тръби. Закача където му е удобно. Така кара с по къс маркуч а и той лесно се прибира закачен на стената. Та колкото е по сложна и ефектна на външен вид една система толкова повече проблеми. А може и полипропиленови да станат. Виждал съм такъв въздуховод от такива на доста време. Може би тези с алуминиевата вложка да са по добри че няма да провисват от температурата щото тези бяха нависнали като коледни наденици. :lol:
bulhomes2 - майстор
Моята въздушна инсталация е с полипропиленови тръби. На някои от точките съм сложил спирални маркучи, които се спускат от тавана. За да Ви работят добре гайковертите слагайте изходящия маркуч не след регулатора за налягане, а директно на бутилката! Повечето бутилки имат (не знам тия лидълските) такъв отвор, затапен с тапа (с резба). Сменяте тапата с подходящ преход към женска бърза връзка и това е. За уплътняване на резбовите съединения ползвайте изолирбанд или тефлонова лента! Кълчищата не работят при въздуха.
monster18 - специалист
Колеги като сме почнали да говорим за болтове и развиване и завиване :D гледах на витрината на лидъл от 1 октомври пускат динамометричен ключ ,някой имали такъв ключ от лидъл и върши ли работа ?
Tiger221 - специалист
monster18 написа:
Колеги като сме почнали да говорим за болтове и развиване и завиване :D гледах на витрината на лидъл от 1 октомври пускат динамометричен ключ ,някой имали такъв ключ от лидъл и върши ли работа ?
Моят е такъв. Добре е за парите си,то по-евтино от това няма. Колко е точен,не мога да кажа,защото не съм го проверявал на стенд.Доверявам му се за сравнително отговорни операции по ДВГ, като затягане на цилиндрови глави и лагери на коляновият вал.
monster18 - специалист
Да ви кажа не знам как се използва и не съм работил никога с такъв ключ ,но мисля че за 30 лева си заслужава и смятам да го взема и да се науча .Ще го ползвам може би главно за джантите като ги затягам с гайковерта да ги проверявам дали са затегнати добре .
Понеже днес си оправях резбата на една шпилка, която някой е "затегнал добре" - та едвам успях да я развия (какво ли щях да правя ако беше ми се наложило някъде на пътя), а част от резбата беше разрушена и намачкана - та само да отбележа, че правилното е да завиеш до някъде гайките с малко усилие на гайковерта и след това да ги дозатегнеш с динамометричния ключ до нужното усилие. Не после да ги проверяваш дали са затегнати добре.
Може и без динамометричен ключ - ключът от фабричната окомплектовка към колата обикновено е сметнат на дължина, така че като се окесиш отгоре с 80-100 кг. нужното усилие си идва горе-долу колкото трябва.
Ако е този ключът в ЛИДЛ, за който си мисля, (предполагам, че е китайски) - имаше го в различни комплектации от няколко години насам. Аз преди може би 4 год. си купих такъв от Бриколаж за 50-60 лв. Върши работа, но за по-големи усилия. Не хваща по-малко от 28 н/м, което са повечето болтчета в колата, освен по окачването и двигателя. За точен - очаквам да е точен в рамките на разумното - за затягане болтове на двигател става.
На мен ми трябва и ключ за по-малки нютони - например за да си притягам свещите, но такива ключове не са толкова китайски и съответно са скъпи. Този може да се развива и под 28 н/м само че не знам до колко ще е точен извън обхвата. Всъщност трябва да проверя. Поставя се ключът например на някоя гайка на джантата, за предпочитане вертикално (за да избегнем ефекта от тежестта на самия ключ) и се дърпа с обикновено пружинно кантарче, като се гледа на какви килограми ще задейства.
Tiger221 - специалист
Да ,аз също много искам малък динамометричен ключ,но за сега не съм си вземал,в лидл едва ли ще пуснат скоро. Тази операция я върша като слагам едно кантарче,на малката тресчотка и опъвам с него,точноста не е много голяма при този метод,но поне се затяга равномерно,а това е най-важно. За затягане на джанти най-добре само на ръка,и дозатягане с ключ,аз лично динамометричен ключ,не използвам за затягане на джанти.
kozl - майстор
От оста на гайката до мястото на кантарчето рамото 1 метър ли е :?
Ако не трябва корекция. Отчета на кантарчето трябва да се умножи по разстоянието от оста на гайката до кантарчето и се получава момента.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: