Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mena - напреднал
не съм специалист, но ще кажа само че ние с мъжа ми си поливахме и трите плочи постоянно ако разчиташ на фирмата да го прави...едва ли ..не се учудвам на станалото при теб ...още нещо на предишен наш обект втората плоча имаше на едно място същия дефект пукнатини и капеше отдолу лошото беше че тази втора плоча беше последна и е във вид на тераса ..без покрив ..една година с проблеми течове замазки безброй изолации с фибран какво ли не ..нищо не помогна..тази пролет я съборихме .. :sad: главата ми пуши от "милите майстори'...стискам ти палци
mena - напреднал
въпроса ми е към Лазар Ганев - прочетох от написаното от теб че имаш застроена 240 кв.метра площ..това е пета категория обект не ти трябва технически ръководител най много да те обърка :roll:
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, наистина е пета категория, но техническия е към фирмата-строител. Снимки не постнах, защото вече бяха запълнили пукнатините като реших да снимам. Общо взето засега слушам примиренческите съвети на emil_v r. :-D От бетоновия възел също ме успокояват - въобще идилията е пълна!. Ще пусна снимки, въпреки, че са замазани, ама по-късно, че сега съм уморен и ме мързи.
nnikbg - специалист
С голям интерес прочетох всички мнения. Моята плоча я ляха март 2008 и сега гледам че се появиха пукнатини около 2 мм дали е от слягане или от друго? и дали да се притеснявам? Какво стана със снимките?
inkovsv - специалист
Къде ти се появиха пукнатини?
nnikbg - специалист
плочата е 80 кв.м тавана на първия етаж 10х8 м едната по средата на 5 м а другата на 2 метра и двете са успоредни на късата страна
inkovsv - специалист
Това една плоча ли е?Няма ли междинни опирания?
nnikbg - специалист
това е разположението има около 25 колони на плоча в основите има 75 куб бетон под всяка колона има фундаменти

Прикачен файл

1 etav.JPG
1 etav.JPG (88.71 KиБ) Видяна 8016 пъти

Прикачен файл

2 etav1.JPG
2 etav1.JPG (79.01 KиБ) Видяна 8016 пъти
Domashen_maistor - специалист
nnikbg, Това което постваш са арх. чертежи. Трябват конструктивните и най-вече тези за армировката. От тук ми се вижда, че полета 4, 5 и 6 от първия етаж, върху които са двете детски - полета 5,6 и 7 от втория етаж трябва да стъпят на нещо - греди или нещо което да разпредели товара. Възможно е конструктора да е направил безгредова плоча (както пита преди малко някой дали е еднаплоча и на мен хич не ми се вярва да е така). Тогава тя е по-дебела (това може да го видиш сам). Дори да не е безгредова, ако майсторите са я направили по-дебела - би било добре.
rockwall - майстор
какъв е този бетон, дето 3 часа след заливане е вече достатъчно сух за поливане ????

а и В20 не е най-якото за плоча

Тема "Напукана плоча - дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: