• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
marian1 - майстор
Здравейте имам идея да си освежа фаровете. Моля за напътствия.
До сега след доста четене разбрах, ще ги лакирам с ув лак след като ги тръкна с 2000 шкурка и после с две пасти с различна зърненост. Искам да попитам, някой знае ли, рефлектора как да изчистя, лъсна, а дали може някъде и да се нанесе наново амалгамата?
И още нещо което не ми е ясно - да опитам ли да полирам фаровете отвътре ( те са от първите пвц) - те са набраздени - това ще даде ли повече светлина? А дали ще е опасно за насрещно движещите се?
За целта съм си купил друг комплект фарове, за да не бързам. Искам да си станат добре.
Благодаря.
toolegittoquit - майстор
Освен ако няма да слагаш лупи и т.н, набраздяването не виждам причина да го махаш и то действително помага за фокусирането на светлината в известна степен. И мисля, че това да си направиш рефлекторите като фабрични няма да ти се получи в домашни условия. Има фирми, които възстановяват покритията. Не е толкова до цена, колкото до дългото чакане - едно 10 дни. Рефлекторът само със суха гъба или парцал, с мокро ако е изпечен - покритието пада. Личи си дали е изпечено покритието по начина който стои - не лъскаво, едно такова по-матово и зърнесто.
Лошото е, че пластмасовите стъкла на фаровете потъмняват от UV-то и това е неизбежно. :|
marian1 - майстор
Е--ее знаеш ли къде в София има фирма за амалгама - времето не ми е проблем, имам си резервни фарове. Може и на лични, да не ни утепат за реклама! :lol: :lol: :lol:
toolegittoquit - майстор
marian1 написа:
Е--ее знаеш ли къде в София има фирма за амалгама
Не, приятелю. Не съм от София за жалост. Гледал съм ги в чичко Гугле фирмите и мислех да пращам по Еконт фаровете. :)
VLADO66 - майстор
Сложи си другия комплект.Нещо което се е разрушило от времето няма как да го възстановиш.
hidrazin - майстор
Стъклата не се лакират. Полират се с цериев диоксид и малко вода. После с полир машина.
Ако е пластмасово има други пасти за тази работа. Разбира се ако не е помътняла пластмасата от слънцето или не е "прегоряла".
Рефлекторите нямат амалгама и не се правят с амалгама. Метализират се.
Ако са метални(железни) се премахват всички стари покрития. Помедняване, полиране и накрая хром/никел.
Не е много за домашни условия. После като са готови не се барат. Чистене само на сухо но и това не е много препоръчително.
Ако рефлекторите са пластмасови нещата стават доста по-недостижими.
Пробвай тук:
http://ewertlak.com/production.html
:partyman:
kuger - майстор
Кики написа:
Може да се провери и това: http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=85864
Това е същото, което дава като линк hidrazin, без обработката на пластмасовите "стъкла"
bugsbunni - специалист
1. Не пипай набраздяването на фаровете. Те насочват светлината. Ако го направиш ще блестят, но няма да светят.
2. Ако ги отвориш, може след това да започнат да правят конденз, което е гадно.
3. Нямам идея каква ти е колата, но може да провериш цените на фаровете. Явно си маниак (в добрия смисъл), и тези действия, които планираш няма да донесат очакваният от теб ефект.
4. Единствено съм съгласен с външното полиране на фаровете.
УСПЕХ!
Spokoiniq - майстор
Възстановявал съм рефлектор в Евертлак, по куриер пращаш, и получаваш, барабар с бели памучни ръкавици за монтаж, вече 6 години не е мръднал на мотора фара.
  • 1
  • 2

Тема "Фарове - идеи за възстановяване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: