stan73 написа:Ох, пак се почна - специално за "дoцентът" Леон: 310Nm !На "дoцентът" Леон таванът му е 257 секунди висок!
п.п. Надявам се, че нямаш нищо напротиФ!!!

п.п.п. Едва ли осъзнаваш какви гл... ти пишеш!

Тани написа:При нормално шофиране в икономичен режим всичко, което трябва да направиш за да изпревариш или ускориш, е просто да натиснеш педала на дизеловия автомобил и той ще отдаде моментално мощността си без да се износва и без да влиза в преразход. Ускорението е плавно почти в целия диапазон на оборотите.Писах не знам, защото не мога да ти отговоря точно по графика. Знам, че дизела взима(може да вземе) от старт, но после изостава в обороти. Не знам от най-високият възможен разход на дизеловият ти агрегат какъв точно ти е, когато се движиш в зоната с най-висока мощност. Не мога да го сравня с еквивалентен бензин. Нямам графики.
Gadnyara написа:Турбото не е запазено само за дизелите, макар и създадено първоначално за тях...поради незадоволителни резултати.
DundyTheCroc написа:..1.9 дизел на Рено хич не го споменавайте, освен ако не сте майстор, който изкарва луди пари от ремонтите му
[/url]
stivemaster написа:Ох наистина нямаше край бе - дизел и "ракета", то просто ти идва на акъла диагнозата - "първото ми гадже беше ... баси мацката" ,като не си виждал мацка.Ама като видиш веднъж, трябва да се очовечиш пък то .... да ви дадем да покарате газифициран бензинов автомобил ли ? Че тука стреляте с ракети и ..... стана страшно.Личният ми автомобил също е Фолксваген Голф, но е бензинов, също е гледана кола, но не върви така, въпреки по-лекото купе (то и няма как да стане де (двигателят е коренно различен)). Ако не си карал такава (като за предната, за която писах), - няма да разбереш какво имам предвид.
toolegittoquit написа:Ти му приказваш, то си плямпа. Все едно говоря със сина си, когато е набрал да разказва нещо. Само дето той по някое време спира и му е простено, защото е на 8 и половина. При теб обаче е жалко.Тани написа:При нормално шофиране в икономичен режим всичко, което трябва да направиш за да изпревариш или ускориш, е просто да натиснеш педала на дизеловия автомобил и той ще отдаде моментално мощността си без да се износва и без да влиза в преразход. Ускорението е плавно почти в целия диапазон на оборотите.Писах не знам, защото не мога да ти отговоря точно по графика. Знам, че дизела взима(може да вземе) от старт, но после изостава в обороти. Не знам от най-високият възможен разход на дизеловият ти агрегат какъв точно ти е, когато се движиш в зоната с най-висока мощност. Не мога да го сравня с еквивалентен бензин. Нямам графики.
Ти обаче сравняваш турбиниран дизел с атмосферен бензин. Сравни го с турбиниран бензин. И сложи в уравнението и възможността за 2 вида алтернативно гориво, икономията поради по-евтино алтернативно гориво и по-малката цена на поддръжка. Но като сложиш, че една дюза за дизела нова е 900-1000лв, турбината е и тя една торба пари.
Ако ми трябва да ускоря, това което трябва да направя на бензина е да натисна педала и ще почне да ускорява. Бензин се кара в обороти около 2000-2500 най-малко. Там ми идват 100км/ч на мен. Не карам с 1000 оборота, че да чакам бензиновият двигател да се развърти.с
Chefo77 написа: За кой път ще НАКЪРТЯ, че турбодизела няма старт. Има вървене малко след старта, но няма старт.Да го кажем иначе - Дизелът малко след старта поради малко по-висок въртящ момент и турбините взима бензина. Дизел от времето на атмосферните бензини губи във всеки случай след като се развърти бензиновият двигател. До 60 дизелът има предимство, на 150 бензинът е на 100 метра пред дизела. Но ти в момента сравняваш турбо дизел и то новичките с атмосферен бензин. Първо новите дизели не са популярни в тая сиромашка държава, малко нов автомобил стои като баровщина и мръсна дума, но това да го изключим. Хайде да сравниш с турбиниран бензин. Истината е, че мога да взема една атмосферка с доста повече коне от средностатистически нов дизел, да я напомпя и да мачкам дизели един след друг с атмосферна бензинка. Само с промяна на горивната смес имам познат, който е вдигал с 15 коня мощността на автомобила си.
Chefo77 написа:.. А турбобензина няма ли скъпа поддръжка бре?
Chefo77 написа:И ако искаш, снимай на твоята как е на 2500 оборота със 100 км/ч. Защото аз ти гарантирам, че ти НЕ СИ със 100 км/ч при 2500 оборота. И дори мога да хвана бас, че си с около 3300 оборота. Хайде излез да снимаш. Даже не си знаеш колата при какви обороти на последна предавка е с 90 км/ч, ебаси шофьораВенто с 2.0/115 коня наистина при 100 км/ч е около 2500 оборота а при 3300 ще е към 140.
stoianov_n написа: Венто с 2.0/115 коня наистина при 100 км/ч е около 2500 оборота а при 3300 ще е към 140.Ако си говорим за GolfIII както горният пример, един обикновен GolfIII при 2400 оборота се движи с 90 и няколко километра в час. около 2700 оборота се движи с малко над 100км/ч. Ето едно видео в YouTube ЦЪК
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: