• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
И за това газово,ако не можеш да намериш,кой да ти го настрои в Бургас причините са две или си го монтирал/ремонтирал сам и на никой не му се занимава да мете след като си се осрал,или не ти се дават пари за майстор,като по-вероятно е второто.
Патрон човек съм, банкнотите под 10лв не ги зачитам. Не съм го монтирал сам. Не съм го и ремонтирал сам. Искам едно хубаво извинение, защото очевидно не съм такъв. Просто ми се обясняват, че нямали софтуер или кабели, което е абсурдно. Явно няма особено високо мнение за него газово. Пък да не говорим фирмата, която е отговорна за слагането как некадърно е отрязала кабелите на инжекторната рейка и ги е снадила грозно, пък да не говорим как са действали с дрелката и са нахакали винтове за дърво. Иначе, дори не стигнахме с някой майстор до това да говорим за пари. Гледат марката и вдигат ръце. Айде, стига вече оффтопик.
И се извинявам предварително на Тани.
Kirilpm - специалист
Ауу ама ти се обяснявали,ама едва ли не са ти се молили да си оставиш кокошарника при тях.На другите пък ще им търсиш отговорност че са ти грозни кабелите и винтовете са за дърво,а не за гнилоч,от мен пък извинението не ти харесва.Мисля че твърде високо летиш с ниско летящото венто и Тани е добре да те приземи за няколко седмици,пък ако не помогне и това в Бургас има добри специалисти и цяло лечебно заведение в морската градина за такива кадри :lol: Мисля че ти трябва една отделна тема измамите на тинки с динамиката и разхода на гориво.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Мисля че ти трябва една отделна тема измамите на тинки с динамиката и разхода на гориво.
Нямам проблем с разхода. Сипвам 25 литра газ, минавам около 250км. Като за такава кола - доволен съм. Газовият инжекцион е по-икономичен, настройката му просто е много по-кофти. Особено когато не разбираш много от газови и най-вече програмата е много бедна откъм настройки. Има да се регулират едни газови времена с коефициенти, но само в графика, в таблица няма. Автокалибрацията пък е опърничава. Разбира се, ако бях си карал старата кола, щях да имам разход на газ 7 до 8. Ама с газово щеше да е убита, че баира да не може да вземе.
Доста време го карах зле регулиран и имах проблеми с придърпването. Писна ми да се моля на майстори и го пооправих самичък. Ще видим като свърши и изхарчи 1-2 бутилки на какъв разход ще отиде. Да се надяваме по-нисък дори. :-D
Последна промяна от toolegittoquit на съб сеп 26, 2015 12:22 am, променено общо 1 път.
Kirilpm - специалист
И същевременно на бензин се движиш с разход 6/100.Ами или нещо ти е здраво объркано в газовото или здраво послъгваш във форума,понеже не прие офертата с вторичните суровини приемам че е второто.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
И същевременно на бензин се движиш с разход 6/100.Ами или нещо ти е здраво объркано в газовото или здраво послъгваш във форума,понеже не прие офертата с вторичните суровини приемам че е второто.
Не. На бензин се движа с разход 7.5-8 комбинирано. 6 е разходът извънградско по каталог. 10 газ, 7.5-8 бензин. Комбиниран разход си говорим, при газово, което беше с настройки далеч от оптималните. Има сайтове, където хора си публикуват данните с разхода. За моята кола разхода е пак долу-горе толкова, колкото казвам.
Chefo77 - майстор
За горивата аз съм казал откъде зареждам основно - Ромпетрол и Дизелор. Еко исках да им пробвам авиодизела, но цената от 2.40 + ме отказа. Чак толкова не искам да върви, благодаря. Ще взема да шамаря турбобензинки по 200 коня, ще има самоубийства :lol: :lol:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
За горивата аз съм казал откъде зареждам основно - Ромпетрол и Дизелор. Еко исках да им пробвам авиодизела, но цената от 2.40 + ме отказа. Чак толкова не искам да върви, благодаря. Ще взема да шамаря турбобензинки по 200 коня, ще има самоубийства
Хаха. Ами аз ако сложа от 100 октановият бензин? :lol: Мани, мани. Според мен тия "екстра" горива са някакви трикове рекламни, отколкото да си заслужават. ЕКо-то с тяхната реклама за качество и видиш ли, минавали лабораторни измервания всички горива - отказаха ме. Всички без това ги купуват от Лукойл рафинерията, само с различни боклуци ги разреждат. Па на ЕКо-то в рекламата "независимата им лаборатория" - смешна работа. То все едно ти сам да си взимаш проби от салама, който произвеждаш и след това да ги изследваш сам. Можеш много да кажеш, ама...
Иначе - ето го разхода за една бензинка като моята, да си направите сметката ЦЪК Разбира се, много зависят нещата от това къде и как се кара.
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
Не. На бензин се движа с разход 7.5-8 комбинирано. 6 е разходът извънградско по каталог. 10 газ, 7.5-8 бензин. Комбиниран разход си говорим, при газово, което беше с настройки далеч от оптималните. Има сайтове, където хора си публикуват данните с разхода. За моята кола разхода е пак долу-горе толкова, колкото казвам.
Пак измъкване в стил на мома от околовъстното,до преди 2 страници ти гореше 6 на 100,сега ревна че това са данни по каталог.Взех да губя интерес от споренето с теб,много си тънкообиден и много бързо си мениш самоличността,местонахождението и превозното средство,баси с шизофреник трдуно се излиза на глава :-D А ако сложиш 100 октана,ами ще си сложил 100 октана и това ще е,единственото отражение ще е в касовата бележка,просто супер икономичната ти,бърза и наджедна кола е предвидена да работи с A95 ти ако искаш и спортна течност за чистачки и наливай,по-бърза няма да стане никъде другаде освен в собственото ти въображение.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Pо преди 2 страници ти гореше 6 на 100,сега ревна че това са данни по каталог.
Тънко обиден не знам дали съм, но поне гледам да съм благоприличен. Спри да ми слагаш в устата думи, които не съм казал. Не си интересен. Ето това съм написал преди доста повече от 2 страници. Никъде не съм писал за разход 6, че имам. Гледах в сайта, в който дадоха линк по-горе и гледам тук-таме някой с разходи дори под 7. Или на моменти разходи под 7, макар и не среден за изминатите километри под 7. Зависи как се кара.
Гледам разходи около 7-8литра. Гледам на едни бензинови GolfIII разхода в един сайт, където хора си публикуват разходите ей така, за статистиката. И гледам на Golf III 2.0 пак разхода около 7.6 литра, ама бензин.
А това е сайта - ЦЪК
kr1100 - майстор
toolegittoquit -стига лъга с този мижав разход .!! Под 10,5 на градско да се скъсаш не можеш да паднеш, а за извънградско сигурно караш макс до 80 км/ч
2Е има макс. въртящ момент на 3600 об./мин, а ти го караш до 2500 об. Ти на тия 2500 об/мин си мътвец. А и не знам с кое 2Е си с 5 или 4 дюзи ?
И недей гледа данните по каталог на производителя. - те са при идеални условия и с качествено гориво.
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: