Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sasi4 - специалист
Няма смисъл да лъжа за градусите [-(
miroki - майстор
шоп написа:
Не съм виждал ИНВЕРТОРЕН климатик за 300лв и под 300лева

Ако има такъв инвертор, това е най добрият вариант спрямо конвектор за 150-200лв и КОП 1
Е, аз не съм споменавал за инвертор.
И защо да е инвертор. Евтин инвертор не се взема.
Да, било е преди няколко години, но аз намерих, като търсех. Сега ги няма на промоция. Както ги наричат още ON/OF.
Отказах се от варианта 1300 лв. понеже 1000 та лева разлика в цената няма да ги избия за целия живот на скъпия. Ползва се за отопление само 3 месеца в годината. Другите 3 на дърва. В къщата.
Единия с коп 2,8-2,9 другия с 3,9. А както каза конвектора коп 1.
miroki - майстор
sasi4 написа:
Е кой е казал това.
У дома също е 25-27 градуса зимата. И лятото поддържам толкова с климатик.
А като се запали печка на дърва, която е 4+ киловата, няма смисъл да приказваме какво става.
Ако търсиш същата топлина, търси изходяща мощност 4 Kw.
шоп - майстор
Няма как да се разчита на климатик за 300 лева при -20 градуса навън
Тези климатичета стават за отопление до +7 външна
надолу само инвертор, който определено не е 300 лв. Автора не иска печка на дърва и въглища:-)
miroki - майстор
Да, за това предложих, ако иска същата топлина, да сложи нещо с над 4 kw мощност. Предполагам, че и 3 kw ще му свършат работа, все пак няма да гони над 27 градуса.
Иначе, ОН ОФ работят и на отрицателни температури. Пробвал съм. Но при -20 и инвертора ще има проблем. Копа вероятно също ще е 1. Но хубавото е, че средно зимните температури не са -20.
nelio_ - напреднал
sasi4 написа:
ако те топлят от всички страни, от горе и от долу и нямаш външни стени, може и да е 20 градуса без отопление...
sasi4 - специалист
Под нас никой не живее, от горе се отопляват ама няма как да усетим защото топлият въздух се вдига нагоре. В 2 стай имам по 2 външни стени
miroki - майстор
Е, при мен от всички страни ме топлят. Имам само една външна стена, с прозорците. Едно изложение.
Единствения начин да разбереш, колко ще ти върши работа конвектор 1,5 кв. е като го включиш.
sasi4 - специалист
Предумах се да е 2000W, мисля че ще върши работа.
sasi4 - специалист
Един приятел успя да ме навие и ме насочи към Adax Glamox, беше доста убедителен ... кажете мнения за тях ! :-D

Тема "Колко са икономични конвекторите ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: