• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
velsi написа:
Малии, много мръсно под тоя капак бре! Да взема да ти снимам моята, да видиш какво е двигател...
Единствената чиста под капака кола, е тази с технически проблем, която джамбазинът я е излъскал преди да я продава, за да замаже положението. А колата не се гледа под капака ежедневно и там не се пипа без причина. Когато гледаш една кола, която е работила, трябва да видиш че е мръсна. Но не омаслена, защото маслото течащо навсякъде показва проблеми. Най-малкото гарнитурка на глава. Лъскави коли в магазина колкото искаш.
А при мен, като дойде клиент с така изглеждаща кола, веднага ми се отваря друга работа...
Имах случай наскоро-влиза кола в сервиза, колегата отваря капака и вика "ъъъ, дизел или бензин е?" :?
Ама после майсторите са мързеливи и не става нищо от тях.... :-D
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
А при мен, като дойде клиент с така изглеждаща кола, веднага ми се отваря друга работа...D
Стоянов, като си майстор, дай акъл за газ-та, но не тук. А колата просто си е мръсна, така я купих и не съм я чистил. Имаше и счупен сепаратор за маслените пари, който смених. Та и двигателя е омаслен малко, ама не ми пука. Там не се гледа. Какво, колата да я лъскам под капака ли?
stivemaster - майстор
Интересно lov, възмущаваш се от бездействието на КЗП,ами КЗК ами ГД ККТГ ами митницата и т.н.Ти верно ли не се досещаш, че всички такива държавни институции, са заети само и единствено с проституция ?И когато се занимаваш с това и си алчен ,стигаш до там че може да направиш една - "биба-биба", само за да имаш нещо в устата ,ако си спомняш вица ?
lov - майстор
Да де но останалите се занимават само с качествата на горивата по търтговските складове и бензиностанциите, а не с рекламите. Не че и те са цвете за мирисане. По горе пак бях писал относно другия въпрос, че нямали били методика за изследване. Е как да има като са едни търтеи на наш гръб и само се взимат заплати. Да вземем ние да им я напишем. Не че с общи усилия дори и в този форум няма да можем, със сигурност има доста компетентни колеги.
Но тя рибата се размирисва от главата. Па сещай се на къде бия.
stivemaster - майстор
Сещам се аз ,сещам се ама се натъжавам ,колкото повече научавам, по тъжно ми става.
Kirilpm - специалист
И на мен ми направи впечатление тъпотията в тази реклама.Докато се намираше керосин много хора си правеха експерименти да карат с чист "авио дизел" и повечето експерименти свършваха с смяна на двигател,понеже просто не подлежаха на ремонт.А колкото до контрола на горивата аз освен с пропан бутан с друго гориво не съм имал проблем,а само на метан не съм карал.С газта проблема се изразяваше в това че много бързо ми се задръстваше газовия филтър.Нито с бензин нито с нафта съм имал проблеми в скоро време,верно и колите не са от капризните.А колкото до двигателя това че само в автокъщите имало измити двигатели си е оправдание точно от твой тип.Мога да ти покажа и бензинова кола на над 1 000 000км,чийто двигател свети и дизелова на над 500 000,която е в прилично чисто състояние,като им мия двигателите на 2-3 години веднъж с водоструйка и препарат.Въпрос на желание е,с оправдания и ръсене на мъдрости по форумите не става.
Chefo77 - майстор
Това ли е мръсен двигателен отсек?
Че аз ако снимам моя на работната, ще се възгордеете всички ... :lol:
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
като им мия двигателите на 2-3 години веднъж с водоструйка и препарат.Въпрос на желание е,с оправдания и ръсене на мъдрости по форумите не става.
НЕ мия кола с водоструйка в двигателният отсек. Ако знаеше друго, освен драпане, щеше да разбереш че моята е с делко. Не като например на Fiesta запалването - бобина с комутатор - директно с 4 извода. Ти имаш ли си на идея като вкарам една хубава вода в инсталацията на колата, буксите в двигателният отсек и делкото после дали ще запали колата? :x
Chefo77 - майстор
Тя твоята ще е първата кола с делко, която някога ще бъде мита с водоструйка...
А пък и никой никога не е мил кола с букси в отсека, нали?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
А пък и никой никога не е мил кола с букси в отсека, нали?
Блок-бобина. Бобината е с 4 извода. Делко няма. А в двигателен вода не искам. :) 20годишна инсталация и не се знае къде ще се издъни, като почнеш да я дъниш с водоструйки и пароструйки. Някои ще кажат - значи не си си сигурен в собствената кола и поддръжката - ами ОК.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: